Diputació licita per 5,2 milions la reparació de quatre carreteres afectades per Filomena

Entre elles l'accés a Herbers o la via que connecta la Sénia amb Torremiró

José Martí visita les obres de la carretera La Mata-Olocau, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló ha aprovat els plecs de licitació per a la reparació dels greus danys que la Borrasca Filomena va ocasionar en quatre carreteres de la província entre els dies 7 i 18 de gener de 2021. Són actuacions de millora dels nivells de seguretat viària que comporten una inversió conjunta i al 50% de la pròpia Diputació Provincial i el Govern d’Espanya de 5.262.000 euros, a realitzar en la CV-200 (de Segorbe a Aín per Castellnovo i Almedíjar), la CV-154 (de la Torre d’en Domènec a Albocàsser per la Serratella, la CV-110 (de la CV-105 a Herbers) i la CV-105 (de la Sènia a Torremiró per Castell de Cabres). El full de ruta amb la qual treballa l’àrea de Carreteres de la institució provincial contempla que l’adjudicació es resolga abans que finalitze el present any i que les obres estiguen finalitzades a l’abril de 2023.

Es tracta d’una informació comunicada pel president de la Diputació, José Martí, qui ha reflexionat sobre la importància d’aquests treballs de reparació «que escometrem amb la inestimable ajuda del Govern d’Espanya». Sobre aquest tema ha assenyalat que «és la primera vegada que l’executiu central ens concedeix una subvenció d’aquest calat, que s’ha tramitat a través del Ministeri de Política Territorial».

El president ha recordat que «són obres molt necessàries per tractar-se de vies d’accés a poblacions, que a més discorren per paratges naturals com la Serra de Espadà o la Tinença de Benifassà». Ha afegit que l’impuls d’aquests projectes «és una mostra més del nostre compromís d’estar permanentment al costat de les nostres alcaldesses, alcaldes, veïnes i veïns dels xicotets municipis d’interior» i «la constatació que els nostres pobles pot ser que estiguen despoblats, però no estan descurats».

Per part seua, el diputat responsable de la Xarxa Provincial de Carreteres, Santi Pérez, ha reivindicat la importància de la col·laboració entre les diferents administracions «perquè representa una manera de treballar que sempre redunda benefici del conjunt de la ciutadania».

També ha explicat que es procedirà a la reparació del ferm d’aquestes carreteres en trams que portaven molt de temps deteriorats», referint a més que «la virulència amb la va irrompre Filomena va contribuir a empitjorar encara més l’estat en el qual es trobava l’asfalt en aquestes vies, en registrar-se temperatures molt baixes i ser necessària la utilització de màquines llevaneu».

Directe