Vinaròs incorpora nous vehicles elèctrics a la flota de serveis

Amb un motocarro i una furgoneta que funcionen 100% amb electricitat per a millorar la qualitat dels serveis públics a Vinaròs

La Regidoria d’Obres i Serveis, a través de l’empresa encarregada del servei de jardineria i neteja de platges, Cítrics Roquetes, ha incorporat un motocarro i una furgoneta 100% elèctrics per a millorar la qualitat dels serveis públics a Vinaròs.

Pel que fa al motocarro, suposa una novetat en el format de vehicles fins ara utilitzat. Amb una autonomia de 70 km i capacitat de càrrega de 300 kg, és apropiat per a serveis lleugers a exercir per un sol operari, facilitant l’accés a qualsevol punt de la ciutat sense causar molèsties, a més de disposar d’una emissió zero de soroll i fums.

D’altra banda, la incorporació d’una nova furgoneta elèctrica, al costat de les dues ja adscrites als serveis prestats per Cítrics Roquetes, permet que més del 40% del quilometratge anual realitzat en la prestació de serveis per a l’Ajuntament corresponga a vehicles 100% elèctrics, fet que evita l’emissió a l’atmosfera del voltant de 7.500kg de CO2 a l’any.

Cal destaca que tots els vehicles elèctrics utilitzats, tant les tres furgonetes com el motocarro, es recarreguen a partir de la instal·lació fotovoltaica de 20 kW amb la que compta el centre de treball de Cítrics Roquetes, la qual cosa assegura una emissió zero en el funcionament d’aquests vehicles.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, destaca l’esforç de l’empresa que realitza els serveis de jardineria i manteniment de platges per millorar el servei al municipi. Segons afegia “aquest tipus de vehicles permeten millora el servei, al mateix temps que reduïm les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera, i es redueix també el consum de combustible”.

Directe