Sorita no tindrà bous aquestes festes

Tot i no poder-se fer ara, es posposen pel 8 d'octubre

Sorita no tindrà bous aquestes festes. L’Ajuntament emetia aquest dilluns un comunicat on s’explicava que per motius de no autorització per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública es veien obligats a suspendre els actes taurins. Fins al darrer moment, el consistori ha estat treballant perquè Sorita puga tindre bous durant les seues festes tal com estava previst, però, finalment aquest dimarts amb un altre comunicat, s’anunciava la cancel·lació definitiva dels festejos taurins per als dies 10 i 11 de setembre. “La Corporació ha intentat fer tot el possible perquè es pogueren realitzar els actes taurins, però finalment no ha pogut ser”. Tot apunta que el motiu és que no han arribat a temps els permisos necessaris per a fer festejos taurins a la localitat, encara que el comunicat no ho especifica.

Això sí, aquest fet no comporta la seua total suspensió, pel que afegeixen que “davant d’aquest imprevist que ha impedit fer els actes durant les festes patronals de Sorita, s’ha decidit posposar les activitats taurines per al dia 8 d’octubre, en sessió de vesprada i nit”.

Les activitats substitutives als actes taurins seran, divendres de vesprada, un parc temàtic inflable per a totes les edats, acompanyat de la xaranga Els Desmadrats. Pel que fa al bou previst per a dissabte de nit, se substituirà per un correfoc pels carrers del poble.

Sorita comença avui les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Balma. Unes festes que s’allargaran fins al pròxim diumenge 11 de setembre. La relació de l’àngel i la representació de la lluita entre el dimoni i l’àngel són uns dels actes més esperats, però no les úniques. De fet, durant cinc dies Sorita comptarà amb una programació molt completa amb menjades populars, ball a la nit, i activitats de tota mena i per a totes les edats. No obstant això, enguany els bous no formaran part de la programació.

Directe