S’inicien les feines per millorar la cobertura de les xarxes 4G i 5G a Vinaròs

Els treballs serviran per augmentar la cobertura, especialment a l’interior dels edificis

La Regidoria d’Innovació Digital informa que els operadors de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, treballaran durant les properes setmanes per ampliar la cobertura de la xarxa 4G i 5G a la bandes de 700 i 800MHz, que permetrà gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat, amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega700, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

L’entitat, Llega700, prestarà a la ciutadania una sèrie de serveis gratuïts que inclouen una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar, de forma gratuïta, l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles interferències en el senyal de televisió.

Amb l’arribada del 4G i 5G a Vinaròs continua el procés d’implantacions que es realitza de forma gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar a internet.

El desplegament s’emmarca en el que estableix el Reial Decret 579/2019, de l’11 d’octubre, en què es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 de UHF), que fins llavors s’empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés conegut amb el nom de Dividend Digital. Des d’aleshores, aquestes freqüències han estat assignades als operadors de telefonia mòbil per prestar els serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Amb aquestes feines que es desenvoluparan ara a Vinaròs serviran per augmentar la potència de les xarxes de 700 i 800MHz per oferir una major cobertura a la ciutat, així com augmentar la velocitat de connexió.
Per qualsevol dubte o informar de problemes en la recepció del senyal de televisió poden telefonar al telèfon gratuït 900 833 999 o també per internet.

Directe