Vinaròs té 29.120 habitants

La taxa d’atur se situa en el 9,99%, amb un total de 1.873 persones desocupades

L'Ajuntament de Vinaròs, en una imatge d'arxiu

La Generalitat Valenciana ha facilitat les darreres dades de l’atur a la Comunitat i Vinaròs ha aconseguit situar-ho una mensualitat més per sota de les 2.000 persones. Actualment el municipi té 29.120 habitants, dels quals, segons les dades del LABORA, 1.873 es troben en situació d’atur, una taxa del 9,99%.

La regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha destacat que el descens de l’atur a la localitat sempre és una dada positiva, però insistia que “tot i la baixada des de l’Ajuntament continuarem amb la posada en marxa d’iniciatives que fomenten l’ocupació i la contractació per part de les empreses”. En aquest sentit, Cano comentava que s’han creat iniciatives com el Pla €CO per a per incentivar la creació de noves empreses i impulsar Vinaròs com pol d’inversió comarcal.

Així mateix, Cano també assenyalava que per part de l’Agència de Desenvolupament Local es realitza una important tasca per adherir-se als diferents programes i tallers d’ocupació impulsats des de la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i Cambra de Comerç, així com xerrades i jornades de formació per al foment de l’emprenedoria.

Per la seua banda, l’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “és important facilitar i motivar l’arribada, així com la creació, de noves empreses a la localitat, que ajuden a generar ocupació”. Segons afegia en els darrers anys s’han aconseguit inversions per part de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial per a la millora dels polígons industrials per ajudar a les empreses instal·lades a ser més competitives i facilitar l’arribada de noves.

Pel que fa al creixement de població, l’alcalde Alsina incidia que tot i l’augment fins als 29.120 habitants la taxa de l’atur s’ha aconseguit rebaixar fins al 9,99%, millorant les dades que es van aconseguir als anys 2008 i 2009.

Directe