El PP proposa reduir la càrrega fiscal a les explotacions agrícoles i ramaderes en zones despoblades

Els populars presenten set mesures al ple de Diputació per a activar un pla de xoc

David Vicente és diputat provincial del Partit Popular

El Partit Popular de la província de Castelló presentarà en la Diputació Provincial un pla de xoc contra el tancament d’explotacions agràries que està format per set punts amb l’objectiu de lluitar contra la despoblació i fomentar la creació de riquesa i ocupació a les comarques de l’interior de la província.

“El Partit Popular de Castelló advoca per reduir la càrrega fiscal a les explotacions agrícoles i ramaderes que estiguen situades en zones en risc de despoblació així com per rebaixar al mínim legal l’impost de transmissions patrimonials en les explotacions agrícoles i ramaderes”, explica el diputat provincial del Partit Popular David Vicente.

“Des del Partit Popular de la província de Castelló també ens comprometem a facilitar i reduir la tramitació administrativa per a la posada en marxa de noves explotacions agrícoles i ramaderes, i també per a l’ampliació de les ja existents”, indica David Vicente.

Una altra de les mesures que proposa el PP de Castelló en el seu pla de xoc contra el tancament d’explotacions agràries és executar un pla de digitalització del sector agrícola i ramader en zones amb el risc de despoblament. A més, les propostes del PP també tenen en compte la necessitat de facilitar la instal·lació, a través de subvencions, de panells fotovoltaics en explotacions agrícoles i ramaderes.

“Som conscients que una altra de les solucions contra el tancament d’explotacions agràries és potenciar la tecnificació de cultius d’interior com la vinya, fruita seca, olivar i cereal, facilitant l’adquisició de maquinària a través de subvencions de la Generalitat”, exposa el diputat provincial del PP.

Finalment, el pla de xoc del Partit Popular també inclou la necessitat de “potenciar el desenvolupament de l’agricultura i ramaderia de proximitat o quilòmetre zero, facilitant la comercialització dels productes agroalimentaris de zones en risc de despoblament”, informa David Vicente.

Cal recordar que un estudi elaborat per La Unió de Llauradors i Ramaders revela que les 87 poblacions en risc de despoblament a la província de Castelló han perdut al llarg dels últims 20 anys un total de 4.594 explotacions, la qual cosa suposa un 41% menys, i 27.555 hectàrees de cultiu, el 24% menys que fa dues dècades.

“És necessari posar en marxa mesures per a frenar l’abandó d’explotacions agràries a Castelló, perquè l’agricultura i la ramaderia són necessàries per al futur de la nostra província, sobretot per a molts municipis de l’interior”, afirma el diputat provincial del PP David Vicente.

Directe