La província tindrà un sismògraf

Té l'objectiu de reforçar el control de l'activitat sísmica a les comarques de Castelló

L’Àrea de Medi Natural de la Diputació, que encapçala la diputada María Jiménez, està treballant en l’elaboració d’un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Alacant per a la instal·lació d’un sismògraf a la província de Castelló, la qual cosa suposarà una inversió de 25.500 euros, dels quals 24.000 estan destinats a la instal·lació i 1.500 al manteniment.

Jiménez explica aquesta adquisició “per la necessitat de disposar d’un nou dispositiu de control i estudi de possibles activitats sísmiques a les nostres comarques”, la qual cosa implica poder disposar d’un informe anual dels mesuraments a la província. D’acord amb la Universitat d’Alacant, aquests moments es remenen tres possibles ubicacions: Xodos, Llucena o el Desert de les Palmes.

Sobre aquest tema, la responsable de l’àrea de Medi natural ha afirmat que es tracta ‘’d’un avanç molt important per a equiparar-nos a València i Alacant. Castelló disposa de dos aparells, un d’ells a les els Columbrets, però el que es pretén adquirir ara serà l’únic en terra amb banda ampla. Per a María Jiménez, l’objectiu és ‘’continuar augmentant els estudis perquè l’activitat sísmica del nostre territori estiga sempre sota control’’.

Directe