Vinaròs rep 63.861,95 € per a l’adquisició de vehicles eficients

L’objectiu és facilitar la introducció progressiva de vehicles ECO a la flota municipal

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Generalitat Valenciana per a realitzar accions contra el canvi climàtic. En concret, al març d’aquest mateix any el Departament de Medi Ambient va presentar la sol·licitud al Govern Autonòmic, amb la justificació de la compra de dos furgonetes elèctriques per a la Brigada Municipal i d’una altra híbrida per a la Policia Local.

D’altra banda, també es va justificar l’adquisició i instal·lació d’un punt de recarregar per als vehicles elèctrics de la Brigada i tres equips de control ambientals ubicats en diferents punts del municipi.

El total del cost justificat era de 127.723,90€ i l’import de la subvenció, atorgada per la Generalitat, ha sigut del 50%, amb un total de 63.861,95 euros.

La regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat que “la línia de treball que duem a terme té el focus en la eficiència energètica, amb un treball transversal, perquè les empreses adjudicatàries incloguen vehicles eficients i també en la pròpia Brigada Municipal, a més d’actuar en altres aspectes com la instal·lació fanals solars o bombetes de tipus LED per reduir el consum elèctric”. Morellà afegia que totes aquestes intervencions, permeten millorar la qualitat de vida i ambiental del municipi.

Per la seua banda, l’alcalde, Guillem Alsina, ha reconegut que “aquesta subvenció és un clar exemple de la feina contínua que es fa per part de l’Ajuntament, i de l’equip de govern, per aconseguir finançament de les administracions superiors que ens ajude a avançar cap a les polítiques ambientals i una economia circular”. En aquest sentit, assenyalava que durant aquests últims anys la quantitat de subvencions que es tramiten fan que Vinaròs es modernitze i assolisca els objectius de desenvolupament sostenible marcats per Europa.

Directe