El dia 20 de juliol s’inaugura la nova N-232

Així ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

Ja hi ha data per a la inauguració del tram entre la Torreta i el Pont de la Bota de l’N-232. Així ho ha anunciat, en la compareixença posterior a la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el president Ximo Puig la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

La trobada, mantinguda al Palau de la Generalitat, ha permès realitzar una revisió mèdica dels projectes d’infraestructures prevists per a la Comunitat Valenciana, així com constatar que “hi ha voluntat política d’acabar amb les velles ferides” que té el territori valencià en matèria d’infraestructures, entre les que es troba la nacional que uneix Vinaròs amb Vitòria, passant per la comarca dels Ports.

El responsable del Consell, Ximo Puig, ha valorat la creació d’una comissió de seguiment d’inversions de l’Estat en la Comunitat Valenciana, acordada amb el president del Govern i que, de manera trimestral, analitzarà els nivells d’execució dels projectes estatals i impulsarà el seu compliment.

Compareixença íntegra de Ximo Puig i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

El president ha considerat “molt profitós” el resultat de la reunió d’aquest dijous, així com les “bones notícies” traslladades per a portar endavant aquestes “obres cabdals” per a la Comunitat Valenciana. Així mateix, també s’ha referit a l’acceleració del ritme d’execució de les inversions d’aquest trimestre.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la importància de la nova N-232 per a millorar la comunicació de Morella i tota la comarca dels Ports amb la resta de la Comunitat Valenciana” i ha afegit que “estem ja en les últimes setmanes per a acabar els treballs i que ja es puga obrir al trànsit”. “L’anunci de la ministra és una excel·lent notícia i esta obre és de justícia perquè tinguem un traçat més segur i més ràpid” ha remarcat.

L’edil ha explicat que “la renovació de la carretera N-232 és el projecte més important per al futur socioeconòmic d’aquesta zona i ens alegra vore com les infraestructures més potents arriben a la recta final i deixaran pas a la fase d’acabats”. Finalment, Rhamsés ha comentat que “en els pròxims dies informarem de quins actes tindran lloc en aquest moment històric per a Morella”.

En obres des
de 2017

Aquesta obra es va iniciar l’any 2017. Així, aquest projecte de millora de l’N-232 compta amb una inversió de 42.384.566,57 euros, dels quals 2.156.176,04 euros estan destinats a les actuacions de protecció ambiental d’aquest projecte.

De les obres, que estan en la recta final, es destaca la construcció d’un túnel de 200 metres, així com diversos viaductes i un fals túnel.

La nova N-232 és una actuació molt important per a la zona de l’interior nord de la província de Castelló donat que acurtarà el temps del trajecte entre l’interior i la costa en 15 minuts aproximadament. D’aquesta manera, la carretera millorarà la comunicació entre l’interior i la costa de manera que seran més accessibles els serveis per als municipis d’aquesta zona.

Pel que fa a aquesta carretera N-232, també està en procés de millora el tram Masia de La Torreta-Morella sud. D’aquesta manera, durant el mes de maig el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) va aprovar ahir l’expedient d’informació pública i el projecte definitiu del condicionament i reordenació d’accessos de la carretera. Ara, l’ajuntament està a l’espera de la publicació de les expropiacions dels terrenys del nou traçat d’aquest tram. Així, “el govern demostra un ferm compromís en fer una realitat la millora de l’N-232” ha conclòs l’alcalde.

Directe