Peníscola es queixa de que la Generalitat té tancats els consultoris auxiliars

L'Ajuntament ha recollit centenars de peticions per reobrir-los i descongestionar així el Centre de Salut

La Generalitat va anunciar ahir les contractacions per a cobrir les vacances dels sanitaris i reforçar les zones turístiques “confirmant que els dos consultoris auxiliars de Peníscola quedaran tancats un any més” ha constatat la regidora de l’àrea de Benestar Social a l’Ajuntament de la localitat costanera, i ha posat en evidència a Conselleria perquè “únicament es preveja sumar reforços en el centre de salut”.

Sembla que es compleixen així els advertiments del mateix consistori i els sindicats mèdics, que apuntaven a la falta de reforços suficients, la mateixa Conselleria ja havia reconegut també les dificultats per a contractar personal de reforç “tal com va passar l’any passat, durant l’estiu del qual Peníscola va comptar amb un únic metge de reforç malgrat passar la seua població de 8000 a més de 100.000 habitants” ha detallat la regidora.

Davant la possibilitat que els consultoris auxiliars de l’ampliació turística a Peníscola quedaren tancats, l’Ajuntament va recollir centenars de peticions de veïns de la zona de Peñismar i Sorolla perquè es reobriren els consultoris i descongestionar així el Centre de Salut, testificant així la important tasca que s’ha realitzat en aquests consultoris al llarg de molts anys.

“Centralitzar el servei en un únic punt mentre la nostra població es multiplica en les zones amb més places d’allotjament turístic no ens sembla que siga l’òptim, els consultoris van ser revisats per Generalitat el 2018 i es van considerar perfectament adequats. Si tots treballem per oferir els millors serveis en la destinació turística més important de la província de Castelló, Sanitat hauria de fer també el mateix” ha valorat Albiol.

La regidora ha recordat que els consultoris s’han obert any rere any fins a 2019, i que van romandre tancats els dos anys amb majors restriccions per la pandèmia, “però ara ja no entenem que seguisquen sense obrir-se, com la meitat de consultoris auxiliars de la província de Castelló”.

La regidora s’ha unit així a la multitud de queixes manifestades per altres ajuntaments i el mateix col·lectiu mèdic, “hi ha hagut manca de previsió per part de la Conselleria i ara els usuaris i els mateixos facultatius pagaran les conseqüències per la falta de reforços, cosa que no podem ni devem admetre si volem prestar el millor servei a veïns i visitants, així com cuidar i valorar el treball del nostre personal sanitari” ha destacat.

En aquest sentit ha volgut agrair i posar el valor l’esforç del personal sanitari del Centre de Salut de Peníscola, “atenent no sols la població empadronada sinó també a tota la població desplaçada que a Peníscola és nombrosíssima i mereix també la millor de les atencions”.

Directe