Benicarló optarà a rehabilitar el Mercat i el Pavelló amb fons Next Generation

Les actuacions se centren en la millora de l’eficiència energètica i sumen més d’1,6 milions d’euros

L’Ajuntament de Benicarló ha presentat dos projectes a la segona convocatòria del Pirep, el Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics finançat amb fons europeus Next Generation. Així ho ha anunciat avui l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha detallat que els projectes subvencionables seran la rehabilitació del Mercat Central de Benicarló i la rehabilitació del Pavelló Poliesportiu Municipal.

«Tant el Mercat com el Pavelló —ha explicat l’alcaldessa— són edificis amb un important nivell d’activitat diària i, donada la seua antiguitat, necessiten una forta inversió que garantisca la millor eficiència energètica».

Xaro Miralles ha assenyalat que «els dos projectes sumen més d’1,6 milions d’euros d’inversió [837.644,12 € el Mercat i 819.498,90 € el Pavelló], dels quals sol·licitarem un total d’1,3 milions d’euros subvencionables».

Pel que fa al Mercat, el projecte se centra en la modernització del sistema de climatització i la millora de l’aïllament tèrmic de la coberta. S’instal·laran 50 panells fotovoltaics, amb una potència instal·lada de 26,5 kW, que permetran generar gran part de l’energia elèctrica que consumeix l’edifici. A més, se substituiran les finestres actuals per unes altres de PVC i trencament de pont tèrmic que reduiran les pèrdues energètiques.

L’actual edifici data del 1965 i té una superfície aproximada de 1.431 metres quadrats.

Al Pavelló Poliesportiu, el projecte preveu la millora de l’eficiència energètica en els tres edificis del complex, que sumen una superfície de 5.110 metres quadrats. Les actuacions se centraran en la instal·lació de 55 panells fotovoltaics, amb una potència instal·lada de 29 kW, i d’un sistema de bateries que reforçaran les necessitats energètiques del Pavelló.

Se substituirà la il·luminació actual per tecnologia LED i s’instal·laran aerotermos d’alta eficiència que generaran aigua calenta sanitària per als vestidors.

També se substituiran les finestres per unes altres de PVC i trencament de pont tèrmic que reduiran les pèrdues energètiques.

Cal recordar que l’Ajuntament de Benicarló ja va sol·licitar a finals d’abril 2,2 milions dels fons Next Generation per a executar les obres de millora de la Piscina Municipal.

Està previst que abans de 6 mesos es publique la resolució de les dos convocatòries.

Directe