L’Ajuntament opta a les ajudes PIREP per a reformar el Pavelló Municipal

El consistori ha presentat un projecte valorat en 3,7 milions d’euros

L’Ajuntament opta a les ajudes PIREP per a reformar el Pavelló Municipal

Aquest matí el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, acompanyat per la regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, han donat a conéixer el projecte presentat per l’Ajuntament per a la reforma i millora energètica del Pavelló Municipal. En total suposaria una inversió de 3,7 milions d’euros que finançaria el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públic, PIREP.

La regidora Morellà ha explicat que “hem decidit presentar el projecte del Pavelló perquè es tracta d’un edifici que es va construir al 1974 i té moltes deficiències energètiques i la proposta permetria reduir més d’un 30% l’actual consum elèctric”. Segons assenyalava en el cas d’aconseguir la subvenció suposaria una ajuda econòmica de 2,9 milions d’euros per part del Ministeri, mentre que la resta de la inversió, aproximadament uns 700.000€, l’assumiria amb fons propis l’Ajuntament.

Recreació virtual de l’exterior del poliesportiu remodelat

Per la seua banda, el regidor Albella detallava les obres del projecte amb la substitució integral de la coberta de tot el Pavelló per elements de fusta i aïllants, que ajudaran a regular la temperatura, al mateix temps que també reduiran la reverberació del so.

Així mateix, es faran claraboies que permetran l’entrada de la llum natural i facilitaran la ventilació de l’interior.

Recreació virtual de l’interior del poliesportiu remodelat

Un altre dels punts que presenta el projecte és la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Albella comentava que “serviran per oferir energia al mateix Pavelló i també al col·legi Sant Sebastià, creant d’aquesta forma una comunitat energètica”. La reforma de les instal·lacions també inclou la substitució de la caldera de gasoil per un sistema d’aerotermia, per garantir el correcte funcionament de totes les dutxes quan es fa un ús intensiu.

El projecte també contempla l’adequació dels vestuaris i l’eliminació de les barreres arquitectòniques, a més de la millora de tota la lluminària interior per unes de més eficients de tipus LED i renovar la pista sintètica. Pel que fa a l’exterior, Albella explicava que es farà la rehabilitació integral de tota la façana amb aïllament complet, a més de crear voladissos a l’entrada est.

Abella assenyalava que en el cas d’aconseguir la subvenció les obres es desenvoluparien en termini de 14 mesos i començarien a l’estiu amb un calendari d’actuació que intentaria ocasionar les menors molèsties possibles als usuaris del Pavelló.

Nou pavelló a
l’institut José Vilaplana

Albella recordava que el projecte de reforma de l’institut José Vilaplana inclou la construcció d’un pavelló independent. En aquest sentit, el regidor detallava que “amb aquest dos projectes aconseguirem tenir un Pavelló Municipal adaptat a les necessitats del segle XXI i un nou poliesportiu a l’institut José Vilaplana que serà independent perquè les entitats i clubs el puguen utilitzar fora de l’horari lectiu i educatiu, disposant així dos pavellons a la ciutat”.

Directe