Peníscola coordina la seguretat pels esdeveniments multitudinaris de l’estiu

Es recuperen actes com l'espectacle Piromusical i les desfilades de Moros i Cristians

Peníscola coordina la seguretat pels esdeveniments multitudinaris de l’estiu

El saló de plens de l’Ajuntament de Peníscola ha acollit avui la reunió de coordinació entre els diferents cossos i forces de seguretat, presidit pel propi alcalde, Andrés Martínez, amb l’objectiu d’afrontar els diferents esdeveniments que es recuperen en la localitat després de les restriccions de la pandèmia.

Sobre la taula s’han posat, en aquesta Junta Local de Seguretat, els gairebé 40 esdeveniments que acull la localitat enguany, entre els quals destaquen, a l’estiu, l’espectacle Piromusical i les desfilades de Moros i Cristians, que concentren a més de 100.000 persones en el seu passeig marítim.

“L’arribada de l’estiu ja suposa un repte per a la gestió de la seguretat, amb la multiplicació de la nostra població que passa de 8.000 a més de 100.000 habitants” ha explicat Martínez, posant el focus en aquesta ocasió en la recuperació d’activitats i esdeveniments multitudinaris, “en els quals totes les administracions hem de col·laborar” ha valorat.

En la trobada han estat presents representants de la pròpia Policia Local, Guàrdia Civil i Policia autonòmica, així com la Secretaria General de la Subdelegació i la Sotssecretaria.

Major presència
policial

La plantilla de la Policia Local està totalment coberta, amb el total d’efectius operatius, més de quaranta; la qual cosa es tradueix en major presència policial als carrers. S’ha destacat per part del cos local de policia la coordinació permanent amb Guàrdia Civil, amb qui es mantenen reunions tècniques de treball de forma, pràcticament, setmanal.

L’any passat l’Ajuntament va destinar a operatius especials més de 150.000 euros, per a més de 750 serveis especials. Enguany el consistori ja preveu una injecció econòmica de més de 180.000€ per a serveis especials de reforç en matèria de seguretat.

Directe