L’alumnat de Peníscola s’involucra amb la neteja i conservació de la marjal

El col·legi fa una jornada de recollida de residus en la zona de l'aiguamoll

Els alumos de tercer a sisè de primària del CEIP Jaime Sanz han compartit avui una Jornada de sensibilització mediambiental organitzada per l’AMPA del centre i coordinada per la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament.

Amb la col·laboració de Generalitat Valenciana, el Consorci de Residus de la zona nord de Castelló, BioNord, la Fundació Global Nature, Fobesa i el propi centre educatiu, s’ha desenvolupat aquesta jornada en la qual han participat més de 160 alumnes.

La programació ha inclòs tallers formatius amb audiovisuals i la posterior recollida de residus col·lectiva en la qual ha intervingut la comunitat educativa.

Fa a penes dues setmanes els alumnes de l’institut de la localitat van protagonitzar una jornada similar.

Concretament es va tractar d’una activitat emmarcada dins d’un projecte europeu sobre tutorització i sostenibilitat. Aquesta va consistir en el desenvolupament de set xerrades de formació i conscienciació sobre el canvi climàtic i a més es va dur a terme un recorregut per l’aiguamoll per a la recollida de residus com a activitat també de conscienciació en la qual van participar, en aquest cas, més de 140 alumnes.

Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració de la regidoria de Medi ambient amb el centre educatiu, així com amb Bionord.

A aquestes activitats s’uneixen les recents visites a la planta de gestió de residus de la zona nord per part de l’alumnat.

“És fonamental la conscienciació infantil per a la preservació del medi ambient i per això col·laborem en iniciatives com aquestes, impulsant també l’educació per a la sostenibilitat” ha explicat l’edil de l’àrea en el consistori, Miguel Castell, posant en valor la tasca de l’àrea en aquesta matèria i recordant la programació en la qual està treballant l’Ajuntament al costat dels centres educatius per a l’any pròxim.

Es tracta d’un projecte pioner a la província d’educació per a la sostenibilitat en el qual s’inclouran xerrades, tallers i múltiples activitats adaptades a cada etapa educativa.

Directe