Canet lamenta la deixadesa de Diputació amb els nous pous

L'alcaldessa tem problemes en l'aigua a l'estiu

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, tem que aquest estiu la localitat torni a patir problemes de subministrament d’aigua “per l’absoluta i incompressible deixadesa de la Diputació de Castelló, que en l’últim any no ha mogut ni un dit perquè es puguin activar els pous localitzats en el municipi i que posarien el definitiu punt final als molts i greus problemes que té la localitat per a garantir que l’aigua arribi amb normalitat a totes les cases”.

Les reserves d’aigua subterrànies van ser localitzades en 2017, en el terme municipal de Canet lo Roig; i el passat 2021 es va comprovar que existia l’aforament suficient per a justificar la construcció i explotació dels pous, que no sols han de subministrar aigua a Canet lo Roig, sinó també a La Jana i Traiguera. Per tal motiu, les tres poblacions van sol·licitar a la Diputació, a l’agost de 2021, la seva incorporació al Consorci d’Aigües de Pla de l’Arc i que la corporació provincial assumís la gestió de les citades infraestructures hidràuliques i els expedients d’expropiació que fossin necessaris. “Una petició de la qual
ni tan sols hem rebut resposta. Des de llavors no hi ha hagut cap novetat”, assenyala la primera edila.

“El projecte està paralitzat davant la inactivitat de la Diputació, que impedeix que es pugui desenvolupar normalment”, afirma María Ángeles Pallarés, qui es mostra “absolutament indignada” pel nul interès demostrat per la Diputació “per a agilitar un tema que millorarà la qualitat de vida de tres localitats exposades als greus problemes de la despoblació”. En aquest sentit, Pallarés denuncia que el discurs de la Diputació que presideix José Martí “va d’una banda, però les obres, van per un altre molt diferent”.

El projecte, segons es va anunciar en el seu moment des de la Generalitat Valenciana, anaven a comptar amb un pressupost superior als 4 milions d’euros, i incloïen la construcció d’un dipòsit nodrissa de 1.600 metres cúbics que subministrarà aigua a les tres poblacions, així com un altre dipòsit per a Canet lo Roig, al costat del ja existent, amb una capacitat de 200 metres cúbics, i que sumarien un total de 375 metres cúbics d’aigua.

Directe