728.000 euros per a reparar els espigons de Fortí i Fora del Forat

Les feines començaran després de l’estiu

728.000 euros per a reparar els espigons de Fortí i Fora del Forat

L’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella i de la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha anunciat que Costes ha pressupostat una important actuació de millora i protecció del litoral a Vinaròs. En concret la regeneració dels dos trencaonades de la platja del Fortí i de l’espigó ubicat
davant del carrer de l’Àngel, així també com la recuperació de l’escullera ubicada entre la platja de Fora del Forat i el riu Cervol.

Alsina ha destacat que “Costes assumirà tota la inversió del projecte amb una partida de 728.000€ i iniciarà les obres al mes de setembre, després de la temporada alta”. Segons afegia les feines tindran una durada de sis mesos i també inclouran garbellar de pedres i còdols per oferir una platja del Fortí més accessible per als usuaris. En aquest sentit, Alsina comentava que tot aquest material que s’extrega es destinarà a la platja de la desembocadura del Cervol.

Per la seua banda, el regidor Albella ha explicat que serà una de les actuacions més importants dels últims anys per part de Costes. Segons recordava les darreres intervencions han sigut la creació de l’espigó de davant del Centre d’Interpretació Turístic – Cotxera de Batet i la recuperació de la desembocadura del riu Cervol, que va quedar malmesa com a conseqüència del temporal Glòria.

Albella incidia que aquesta intervenció de Costes servirà per reduir de forma considerable l’erosió de l’arena davant dels temporals, a més de millorar la protecció del passeig, en especial a la zona sud de la platja del Fortí.

Tot a punt per a
la nova temporada de bany

La regidora Morellà comentava que en els propers dies s’acabaran d’instal·lar totes les passarel·les, es farà la neteja de l’arena i es comprovaran dutxes i rentapeus per garantir l’estat en òptim per a l’inici de la nova temporada de bany. Albella assenyalava que a partir del 15 de juny es posarà en marxa el servei de salvament i socorrisme, que s’allargarà fins al 30 de setembre, una prestació que segons afegia no només aporta seguretat als banyistes, sinó que també és indispensable perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir del bany.

Directe