Acaba el segellament de l’abocador de residus urbans de Vinaròs

La restauració de l'espai permet la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Acaba el segellament de l’abocador de residus urbans de Vinaròs

La Conselleria de Transició Ecològica ha finalitzat les obres de segellament i restauració ambiental de l’abocador de residus urbans del municipi castellonenc de Vinaròs.

Durant la visita al recinte, la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, -acompanyada per l’alcalde de la localitat, Guillem Alsina-, ha anunciat que la restauració de l’espai permet la instal·lació de plaques fotovoltaiques, ja que aquestes zones tenen prioritat per a la seua instal·lació, en un exemple d’economia circular.

A més, Tuzón ha afegit que aquesta actuació és un exemple de la senda del Consell d’abandonar la política d’abocador indiscriminada que es feia en altres èpoques per a passar a una recuperació ambiental de les zones i un tractament modern i avançat dels residus.

Les obres, que s’han desenvolupat per un termini de poc més d’un any, han suposat una inversió de 2.046.747,05 euros, assumida totalment per la Conselleria.

Els treballs han consistit en el moviment de terres, la generació de talussos, la seua impermeabilització amb la col·locació de malles, làmines geotèxtils i drenatge de pluvials. Del seu manteniment s’encarregarà l’Ajuntament de Vinaròs.

L’obra s’enquadra dins de la política ambiental de la Generalitat de segellament d’antics abocadors i la seua restauració ambiental, en el Pla Autonòmic de Segellament d’Abocadors i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana de 2019.

A més, l’actuació s’emmarca dins de les accions de lluita contra el canvi climàtic de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia, per l’erradicació de les emissions difuses d’aquesta instal·lació a través de la corresponent xarxa de desgasificació que s’instal·larà durant la fase de les obres.

Directe