Els Bombers incorporen més de 737.000 euros al pressupost de 2022

Per a millorar la seguretat i la qualitat del servei

Els Bombers incorporen més de 737.000 euros al pressupost de 2022
Els bombers, en una imatge recent

La Diputació de Castelló incrementa amb romanents en 737.720 euros el pressupost de Bombers Diputació Castelló per a 2022 fins a situar-lo en 22.590.933 euros, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat dels bombers quan han de fer front a situacions de risc i millorar la qualitat del servei que es presta als municipis de la província i a les seues ciutadanes i ciutadans. Com és habitual en la institució, «és una decisió que s’adopta pensant en el conjunt de la província, encara que posant el focus de manera especial en les poblacions d’interior en les quals a vegades resulta complicat accedir amb vehicles pesants»

Així ho ha manifestat el president de la Diputació, José Martí, al final de l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers celebrada hui al Palau de les Aules, qui ha destacat que «es tracta d’un moviment comptable que s’ha materialitzat mitjançant l’aprovació d’una modificació de crèdit que s’ha aprovat per amplíssima majoria i sense cap vot en contra».

El president Martí ha recordat que «els bombers són el buque insignia de la Diputació de Castelló» i que «ens esforcem per millorar tot el que siga possible possible les seues condicions de seguretat en el treball, perquè la integritat dels nostres operaris és per a nosaltres la prioritat i perquè resulta una evidència que, a major seguretat, millor qualitat en el servei».

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, qui ha assenyalat que modificació de crèdit aprovada hui permet incorporar millores que han sigut sol·licitades pels parcs amb posterioritat a l’entrada en vigor del pressupost de 2022.

Ibáñez ha detallat la importància de les inversions que es realitzaran, com l’adquisició d’un mono polivalente de rescat tècnic més guants per a cada bomber, el valor del qual ascendeix a 215.000 euros. Altres partides seran: subministrament de visors tèrmics (75.000 euros), contracte per a manteniment dels equips de protecció respiratòria (63.000 euros), substitució i reparació de rotatius vehicles (60.000 euros), contracte per a subministrament de material per a la dotació de vehicles de primera intervenció (125.000 euros), contracte anual de manteniment de braços telescòpics (32.626 euros), contracte de manteniment anual de reguladors de busseig (3.600 euros), servei d’assessoria, estudis i treballs per al Consorci Provincial de Bombers (25.000 euros), adquisició de fresadora forestal i fulla compactadora (113.494 euros) i despeses financeres derivades dels comptes corrents del Consorci (25.000 euros).

Una vegada que s’ha donat llum verda a l’increment pressupostari del Consorci Provincial de Bombers en l’assemblea, l’operació serà elevada al ple de demà de la Diputació per a la seua aprovació definitiva.

Directe