100.000 euros per a les associacions de majors

Per contribuir a la millora de l'atenció i els serveis que reben, especial en els qui resideixen en l'àmbit rural

Una visita de Diputació a la Unitat de Respir Palanques al 2021

La Diputació de Castelló ha aprovat una línia d’ajudes dotada amb 100.000 euros per a associacions i federacions d’associacions de persones jubilades i pensionistes de la província. Són recursos concebuts per al desenvolupament de programes o activitats i per a l’equipament d’immobles. La convocatòria contempla que 70.000 euros es destinen a subvencionar despeses d’inversió en equips informàtics, impressores i material tècnic per a la millora de la prestació de servei i 30.000 euros per a despeses corrents.

Ho ha anunciat la vicepresidenta responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha incidit «en el compromís de la institució amb els nostres majors i amb la millora de les seues condicions de vida en el conjunt de la província, encara que com és norma en l’actual equip de govern progressista, posant el focus de manera molt especial en les persones que resideixen en l’àmbit rural i d’interior».

Puerta ha fet balanç del que van suposar aquestes ajudes l’any passat de 2021 per a explicar que es van beneficiar de les mateixes 105 entitats, que van dedicar aquests recursos al desenvolupament de «programes d’envelliment actiu i a l’atenció a les persones d’edat avançada en la seua localitat habitual de residència», la qual cosa segons ha explicat, «també és una manera de combatre l’èxode rural i la despoblació».

Directe