Peníscola reclama a Sanitat reforços d’estiu

Els consistoris auxiliars estan tancats des de 2020

Peníscola reclama a Sanitat reforços d’estiu

L’Ajuntament de Peníscola aprovarà avui en el ple ordinari elevarà a la Generalitat Valenciana diverses reclamacions en matèria sanitària a través de la moció proposada per la regidoria de Benestar Social i Sanitat.
Concretament, i després d’expressar “suport absolut al col·lectiu sanitari en general i especialment al de la nostra ciutat i agrair-los la seva implicació durant aquests dos anys de crisi sanitària” la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, proposa en el text de la moció, “instar el Consell de la Generalitat, i a la Conselleria de Salut Pública i Universal a dotar dels recursos humans necessaris al nostre Centre de Salut de Peníscola amb la finalitat de poder atendre dignament la població tant turística com residencial”.

Així, Albiol argumenta que després de dos anys de pandèmia, i “vistes les dificultats en les quals s’ha vist immersa l’atenció primària, ja que ha estat un mur de contenció en aquest difícil període aconseguint suportar-lo amb molt d’esforç i sacrifici i molt esgotament físic i psíquic, ara ens trobem en la tessitura que els reforços covid, van finalitzar el passat 30 d’abril i hem de comptar ja amb els reforços de personal per a poder donar una atenció digna als nostres residents i visitants i que els nostres professionals puguin treballar amb totes les garanties i recursos necessaris”.

En aquest sentit, la regidora recorda en la moció la reiterada queixa que es va traslladar a Generalitat per la falta de metges de reforç, “amb la voluntat i exigència que això es corregeixi per a la temporada estival d’enguany”.

Malgrat la gran afluència de persones que van triar la localitat per a passar els dies de vacances, “en 2021 solament comptem amb un reforç en lloc dels quatre metges que serien els ideals per a poder atendre dignament els pacients i treballar els professionals en millors condicions” recorda.

A més, la moció insisteix en la necessitat de reobrir els consultoris auxiliars que van romandre tancats per no complir la normativa Covid, “en aquesta etapa de nova normalitat hem sol·licitat l’obertura d’aquests, Sorolla i Peñismar; no obstant això des del departament de sanitat de Vinaròs al qual pertanyem ens diuen que no estan a favor de la seva obertura ja que no veuen necessitat i és millor que estigui tot centralitzat”.

En realitat, la funció d’aquests dos consultoris, explica la edila, “consisteix a atendre les persones que han triat la nostra ciutat per a la seva etapa de descans i donar-los un millor servei, facilitant la descongestió així del centre de salut”.

Però aquesta no és l’última sol·licitud per a Generalitat, la moció recorda una vegada més la reclamació municipal al Consell de modificar el mapa sanitari per a incloure una base d’ambulàncies en el terme municipal.

Directe