El PSPV “liderarà la fi de la prostitució” en tots els municipis

Amb la presentació de la proposta d'Ordenança Abolicionista

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha presentat la proposta d’Ordenança Abolicionista desenvolupada per la Generalitat de Ximo Puig amb la que pretén liderar l’abolició de la prostitució en tots els municipis. L’objectiu d’aquest és, segons ha explicat la secretaria d’Igualtat, Maria Victoria Garrido, “treballar per a liderar el procés d’abolir la prostitució, avançant en la consecució d’una societat lliure de violència sexual contra les dones, i aconseguir la implicació de totes les administracions públiques”.

Garrido ha afirmat que la prostitució és “una de les formes més cruels d’esclavitud, una xacra per a la societat, per això amb aquesta ordenança volem aportar mecanismes als municipis per a la seua erradicació en tots els àmbits dins les seues competències”. Així es detalla en la proposta d’Ordenança Abolicionista, on s’inclouen una sèrie de mesures encaminades a la defensa i protecció de les dones en situació de prostitució des d’un punt de vista jurídic, psicològic i social.

La secretaria d’Igualtat també ha ressaltat que el propòsit d’abolir la prostitució és un compromís que emana de la Ponència del 14é Congrés del PSPV-PSOE, “on ens vam definir com un partit abolicionista, que defensa els drets humans i treballa cada dia per a garantir els drets de les dones víctimes del proxenetisme”. Per aquest motiu, aquesta ordenança pretén posar en el punt de mira en aquelles conductes que afavoreixen la demanda i el consum de prostitució.

La dirigent socialista ha destacat que “abolir la prostitució és una aposta clara per ampliar la qualitat democràtica del nostre país, no podem permetre que hi hagen dones que siguen greument discriminades i que sofrisquen la pitjor de les explotacions sexuals en ple segle XXI”.

Directe