Els tractaments antimosquits s’intensifiquen després de les pluges persistents

La proliferació de mosquits s'intensifica amb les temperatures més altes

Aquestes setmanes tant el servei de control de plagues de l’Ajuntament de Vinaròs, com el control i tractament realitzat per la Diputació de Castelló s’intensifiquen per evitar la propagació de mosquits. En concret, es treballa amb control de larves en els embornals del municipi i zones humides, a més d’aplicar un tractament intensiu quan es detecta un número elevat.

En el medi rural és la mateixa Diputació de Castelló, que una vegada determinat el focus, realitza el tractament amb canons nebulitzadors d’alt rendiment, que permeten tractar grans àrees. Pel que fa a l’àmbit urbà, tractament s’aplica als embornals donat que són un focus d’aigua i afavoreixen la propagació dels mosquits.

La regidora de Transició Ecològica, Carme Morellà ha indicat que “amb l’arribada de la primavera s’intensifica la proliferació de mosquits a causa de les temperatures més altes. A això, s’uneixen les recents i intenses pluges que han provocat inundacions en les zones humides, fet que facilita encara més la reproducció dels mosquits”.

Com a mesura preventiva l’Ajuntament de Vinaròs recorda als veïns que cal revisar possibles acumulacions d’aigua en zones privades, com ara, pous, tolls o piscines sense manteniment, entre altres, amb la finalitat d’evitar la proliferació dels mosquits. En aquest sentit, la regidora Morellà afegia que “el treball conjunt de l’Ajuntament i CTL Sanitat Ambiental per a controlar les plagues serà més eficaç si comptem amb la col·laboració ciutadana perquè actue en les propietats privades, llocs on l’empresa no pot accedir.”

Directe