Morella obté una nova ajuda de l’IVACE per al polígon

179.000 euros per a millorar el cabal i pressió de l’aigua, les zones verdes, així com l’adquisició d’una nau

El poligon de Morella, en una imatge d'arxiu

Morella ha rebut una nova ajuda per a millorar els serveis del polígon industrial Les Casetes a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Aquesta compta amb un import de 179.000 euros per a la millora de la xarxa d’aigua, en pressió i cabal, així com de vials i zones verdes d’aquesta zona. A més, el consistori també ha previst adquirir una nau al polígon i una part d’aquesta es destinarà a oferir espais de reunions i formació.

Cal explicar que, actualment, el consistori no compta amb cap nau en propietat al polígon industrial Les Casetes, de manera que en els pròxims dies s’iniciarà el procés de licitació per a comprar-ne. La compra d’aquesta estarà sufragada gràcies a aquesta ajuda. L’ajuntament ha previst un procés similar al que ha realitzat recentment per a la compra de vivendes. Les persones o empreses interessades a presentar-se a la licitació, poden rebre més informació a l’ajuntament.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “el polígon industrial és una infraestructura molt important per al nostre municipi i, per això, realitzem millores de manera anual i planifiquem la seua ampliació”. L’edil ha explicat que “a les millores en seguretat i nous serveis que es van realitzar l’any passat, ara sumarem les d’enguany i comptarem amb una nau pròpia per al municipi que ens permetrà millorar els magatzems municipals, així com tindre espais per a reunions i formació a disposició de qui ho necessite”. Rhamsés ha remarcat que “obrirem un concurs per adquirir l’espai al polígon, de manera que les persones interessades a vendre alguna nau, es poden posar en contacte amb l’ajuntament i els facilitarem la informació”. Finalment, ha agraït “el bon treball tècnic per a obtenir, un any més, ajudes per part de l’IVACE”.

Altres millores
al polígon

Cal recordar que les millores i manteniment del polígon industrial Les Casetes és constant per a facilitar els serveis i infraestructures necessàries per a l’activitat de les empreses allí ubicades. Durant els últims mesos, s’ha instal·lat un depòsit de gas i les canalitzacions necessàries per a abastir a les empreses. A més, també a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) s’ha millorat el servei de videovigilància i l’enllumenat públic amb fanals que utilitzen panells solars, la qual cosa suposa un estalvi econòmic i augmentar l’enllumenat de diverses zones que ho necessitaven. Cal recordar que també s’ha plantejat una modificació puntual del PGOU per a dotar de més sòl industrial a l’actual polígon de Les Casetes. Finalment, s’ha de destacar també que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ja ha previst els treballs de reasfaltat de l’enllaç del polígon amb la carretera N-232, el qual necessita una millora per a estar en les condicions adequades al trànsit pesant característic de la zona.

Directe