Diputació anima a altres entitats públiques a replicar el seu model del ‘Client Misteriós’

Per a una millora contínua d'atenció al ciutadà

La Diputació de Castelló ha presentat l’informe de resultats del procés participatiu “El Client Misteriós”, procés que avalua la qualitat dels serveis públics de la Diputació i la seua gestió per a una futura millora de l’atenció al ciutadà. Aquesta iniciativa, pionera en l’àmbit públic estatal i impulsada a l’abril de 2021, persegueix l’objectiu de consolidar un model d’excel·lència en la gestió i millora contínua en la Diputació comptant amb l’estreta col·laboració de ciutadans i funcionaris municipals anònims.

Xaro Miralles, Diputada de Transparència, ha assenyalat que “la posada en marxa del client misteriós en la Diputació de Castelló va suposar tot un repte puix que no existia cap precedent en l’administració pública espanyola que abordara aquest procés de millora amb la tècnica descrita. Es tractava, per tant, d’una pràctica poc habitual en el sector públic”, per la qual cosa anima a altres entitats a replicar aquest projecte.

Aquest procés participatiu ha sigut avalat per la Societat Espanyola de Polítiques Públiques, la qual cosa facilita que altres administracions públiques puguen replicar la metodologia i estratègia específica de la Diputació gràcies al coneixement i experiència que proporciona aquesta aliança.

El primer informe d’aquest procés presenta diverses línies de millora en les quals ja està treballant la institució, com són l’ampliació de l’ús del llenguatge inclusiu, l’ús idoni de les variants de castellà i valencià, reforçar en determinats casos la comunicació entre departaments per a una gestió més eficient i afermar la confiança entre la institució i la ciutadania.

A més, Borja Colón, coordinador del Procés Participatiu Client Misteriós, ha destacat que “a vegades el ciutadà entén la gestió d’una manera que no representa a l’Administració ni a la nostra institució, per la qual cosa a través d’aquest procés el ciutadà pot conéixer la vertadera gestió pública”.

Directe