«Gràcies al Fons de Cooperació, Canet pot mantindre el taxi rural»

Santi Pérez critica que l’alcaldessa escenifique una retallada en les inversions «quan enguany tindrà més recursos que mai de Diputació»

El portaveu socialista, en una imatge recent

El portaveu del PSPV-PSOE a la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha qualificat «d’interessat i partidista» el comunicat de premsa de l’alcaldessa de Canet lo Roig i diputada provincial pel PP, María Ángeles Pallarés, en què anuncia que serà l’Ajuntament el que, a partir d’ara, es faça càrrec del manteniment del taxi rural amb fins sanitaris.

Pérez ha desmentit que s’hagen eliminat els fons per a sufragar el cost d’aquest servei essencial. «Els recursos econòmics que arribaven abans via subvenció ara es transferiran a les arques municipals a través del Fons de Cooperació», sosté.

El portaveu socialista ha explicat que amb l’adhesió de la Diputació de Castelló al Fons de Cooperació de la Generalitat «hem optat per agrupar diferents subvencions en una gran borsa d’ajudes directes que arriba als ajuntaments de forma totalment incondicionada». «Una nova fórmula», segons Pérez, «molt avantatjosa per als municipis perquè no hauran de sol·licitar ni justificar tantes línies d’ajuts, amb el conseqüent alleujament per a la càrrega de treball del personal tècnic municipal».

En aquest context, ha criticat «el victimisme» de Pallarés en escenificar «una futura retallada en les inversions municipals per a poder fer front al pagament del servei de taxi rural quan no només rebrà els mateixos fons que sempre, sinó que enguany tindrà més recursos que mai de la Diputació de Castelló». «Les xifres no enganyen», ha continuat: «Canet lo Roig va rebre el 2019 la quantitat redona de 0 euros amb el PP en la Presidència de la Diputació de Castelló a través del Fons de Cooperació. Enguany seran 81.000 euros, més una altra quantia important que arribarà del fons contra el despoblament.

Santi Pérez ha lamentat que l’alcaldessa «faça política ‘fake’» i que «inclús es presente com a víctima i s’invente suposades retallades per a culpar a la Diputació quan aquesta casa està injectant més diners que mai a les arques municipals». El portaveu ha defesant que «gràcies al Fons de Cooperació de la Diputació Canet lo Roig pot mantindre el taxi rural i altres serveis públics bàsics».

«El que deuria fer Pallarés és defensar a capa i espasa el Fons de Cooperació davant la cúpula autonòmica del PP, que cal recordar que té oberta una guerra judicial contra el finançament local al Tribunal Constitucional i que podria fer perdre fins a 100.000 euros anuals a l’Ajuntament de Canet», ha finalitzat Pérez.

Directe