84 pobles de la província rebran 3,4 milions del fons contra el despoblament

Es tracta d'una quantitat aportada al 50% per la institució provincial i la Generalitat Valenciana

Un total de 84 municipis de la província en situació de risc de despoblació es repartiran 3.416.258 euros en 2022 a través del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el Despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, al final de la reunió telemàtica que ha celebrat hui la Comissió de Col·laboració i Cooperació del Fons Municipal de la Comunitat Valenciana, explicant que la Generalitat Valenciana aportarà 1.708.129 euros i la Diputació de Castelló una quantitat idèntica. D’aquesta manera, els municipis beneficiaris rebran un 13% de recursos més que en 2021, exercici en el qual l’aportació de les dues administracions va ascendir a 3 milions d’euros.

Seran perceptors els ajuntaments dels pobles de menys de 300 habitants i aquells altres que tenint una població superior complisquen els requisits establits per la Generalitat Valenciana per a obtindre la consideració de municipi en risc de despoblació. Encara que la quantitat assignada varia segons diferents criteris objectius, les localitats que formen part d’aquest fons s’asseguren una assignació d’almenys 12.000 euros, enfront de la quantitat mínima de l’exercici anterior que era de 10.000 euros.

Es dona la circumstància que aquest serà el segon any en què els ajuntaments de la província rebran fons per aquest concepte procedents de les arques de la Diputació de Castelló perquè cal recordar que aquesta institució es va adherir per primera en 2021 al Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el Despoblament.

Martí recorda que «estem davant un fons no finalista que aprofundeix en la idea de l’autonomia municipal per a la presa de les seues pròpies decisions, que podran dedicar aquests recursos a allò que consideren convenient».

En aquest sentit, Martí ha destacat que «treballem en sintonia total amb la Generalitat Valenciana per a continuar dotant als pobles de recursos que facen possible l’increment de serveis en els xicotets municipis de la província, que com sempre dic, pot ser que estiguen despoblats, però no oblidats, perquè estan cuidats per les administracions».

En la reunió també ha participat el diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí.

Directe