El PP reivindica “les baixades d’impostos que el PSOE rebutja”

El diputat popular Rubén Ibáñez ha defensat la revolució fiscal de Carlos Mazón

“L’aparell d’alts càrrecs i assessors que el PSOE ha construït a la Generalitat Valenciana el paguen avui famílies i empreses de les butxaques a preu d’or sense que des del Consell s’habilitin mesures d’alleujament fiscal per a les seves economies”. Rubén Ibáñez, diputat del PPCV i responsable d’Economia, ha defensat avui a Vinaròs amb el president del PP local, Lluís Gandia, “la revolució fiscal de Carlos Mazón, líder del PP autonòmic, com a antídot a una Generalitat que estrangula famílies, pimes i empreses per engreixar l’aparell que dóna menjar als seus”.

“Avui paguem al govern més car de la història de la Comunitat Valenciana sense treva per als ciutadans. En un moment de crisi en què les famílies i les empreses s’ho estan passant malament, no hi ha pilota d’oxigen per a un territori que no pot sobreviure amb polítiques que en comptes d’ajudar, maltracten”.

Però, segons els populars “hi ha una alternativa fiscal, realista i rigorosa, que el nostre president regional, Carlos Mazón, proposa i suposaria crear 70.000 llocs de treball i generar un impacte econòmic de 1.530 milions d’euros”. “Baixar impostos ens permetria fer un salt qualitatiu que permetria que el PIB creixés un 1,5%”.

I per aconseguir-ho la reforma planteja la rebaixa de tots els impostos perquè la Comunitat Valenciana deixe de ser la penúltima autonomia en competitivitat fiscal, només superada per Catalunya. “Es pot aconseguir amb una rebaixa de l’IRPF que aquest govern socialcomunista imposa a les rendes més baixes, castigades amb la tarifa més alta de tot Espanya –només superada per Catalunya–”. “Nosaltres proposem que el mínim passe del 10% al 9% per generar estalvi”.

A l’impost sobre el patrimoni, “fem desaparèixer l’impost, mentre que en successions i donacions, en no estar permesa la suspensió de l’impost, plantegem una bonificació del 99%”. Un gir tributari “que impedeixi destruir el patrimoni familiar que de vegades es veu abocat a la venda per poder pagar impostos”.

Finalment, a l’impost sobre transmissions patrimonials, “plantegem que davant de la tarifa única més cara de tot Espanya que Ximo Puig imposa”, s’apliqui una escala progressiva. “De manera que davant del 10% actual, si la compra de l’immoble és inferior a 250.000 euros s’aplica un 6%, si el valor no supera els 600.000 euros l’impost és del 8% i si el supera la tarifa a aplicar sigui del 9%. “Baixem del 10% i apliquem bonificacions per a joves que adquireixin habitatge de fins a 150.000 euros i per a famílies nombroses que comprin un habitatge de fins a 180.000 euros. En tots dos casos, l’impost cau al 3%”. En definitiva, “un suport a les famílies davant del maltractament injust que actualment pateixen”, ha conclòs Ibáñez.

Directe