Arranca una nova edició dels pressupostos participatius a Benicarló

Les propostes ciutadanes es poden presentar fins al 15 de maig

La regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut, ha presentat la sisena edició dels pressupostos participatius de Benicarló, a través dels quals la ciutadania podrà plantejar propostes d’inversió per al Pressupost General 2022 de l’Ajuntament. L’objectiu de l’estratègia de participació ciutadana, que compta amb una partida de 100.000 euros, és fomentar la participació, donar veu a la ciutadania, conéixer les seues necessitats i afavorir el debat.

La regidora ha fet un balanç molt positiu de les edicions anteriors i ha destacat que «aquest any hem volgut recuperar les propostes que parteixen directament de la ciutadania, per això hem donat un termini de 15 dies per a què les persones puguen presentar les seues idees».

Així, la presentació de propostes estarà oberta fins al 15 de maig a través del web www.benicarloparticipa.es o a través del correu electrònic correu.participacio.ciutadana@benicarlo.org. Les propostes també es poden presentar presencialment al Registre d’Entrada de l’Ajuntament.

A més de la participació de la ciutadania, els pressupostos participatius de 2022 també comptaran amb la participació del teixit associatiu de Benicarló i dels cinc consells municipals: Consell Municipal d’Esports, Consell Municipal de Desenvolupament Local, Consell Agrari, Consell Municipal de Benestar Social i Consell Municipal de Cultura.

Un calendari complet fins al mes de juliol

Una vegada finalitzada la fase de presentació, l’equip tècnic municipal i els consells sectorials treballaran en l’anàlisi de la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes i posteriorment començarà el període de votació.

Enguany, el termini per a votar serà del 17 de juny al 3 de juliol i hi podran participar les persones majors de 16 anys inscrites al Padró Municipal. Les votacions es podran fer en línia a través del web www.benicarloparticipa.es o presencialment al Mercat de Benicarló del 20 al 30 de juny (de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores).

Durant el mes de juliol es presentaran públicament els projectes guanyadors de l’edició 2022.

Directe