El Ple aprovarà la nova denominació de vials de la partida Solades

S’han reduït de 42 a 30 el nombre de vials, per tal de facilitar al màxim la identificació

El Ple ordinari del mes d’abril aprovarà la nova denominació de vials de la partida Solades, una reivindicació històrica del veïnat que s’ha pogut portar endavant després de mesos de treball dels departaments de Governació, Urbanisme, Policia i Serveis Lingüístics.

Així ho han anunciat avui l’alcaldessa, Xaro Miralles, i el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, que han reconegut «el treball minuciós que s’ha hagut de fer per comprovar totes i cadascuna de les parcel·les de la partida, dibuixar-les i verificar els carrers i els números assignats».

La nova denominació, que va començar a treballar-se el gener de 2020, ha reduït de 42 a 30 el nombre de vials, per tal de facilitar-ne la identificació. Així, els vials que van des del carrer de Peníscola fins a la vora de la mar s’han unificat en una única denominació.

Pel que fa als noms dels carrers, s’han fixat per sectors i estan relacionats amb la toponímia de Benicarló, denominacions populars dels vents o altres indrets característics del territori.

Per exemple, als voltants del vial Illes Columbretes s’ha apostat pels noms de les illes (Illa Grossa, Illa Carallot, Illa Foradada i Illa Ferrera). Al costat del Parador de Turisme s’ha optat pel nom de carrer de l’Alberg, en referència al nom d’Alberg Municipal amb què es coneixia inicialment el Parador.

En altres zones s’ha apostat per la toponímia de Benicarló (carrer de l’Arjub, del Petiquillo o del Bovalar) i en la zona més propera a la Ratlla del Terme s’ha optat els noms dels vents (carrer de Tramuntana, de Llevant, de Xaloc, de Migjorn, de Garbí, de Ponent o de Gregal). També s’ha volgut homenatjar els mariners de Benicarló i s’ha inclòs el nom de carrer del Tresmall, en referència a l’art de pesca.

«Hem intentat posar noms consensuats i ràpids d’identificar», ha dit el regidor, que ha assenyalat que «una vegada aprovada la nova denominació, la traslladarem a les diferents institucions i empreses subministradores de serveis (cadastre, correus, missatgeries, etc.) i també als serveis sanitaris».

En aquest sentit, l’alcaldessa ha subratllat que «una de les prioritats d’aquesta ordenació era precisament facilitar les indicacions als serveis d’emergències per a simplificar l’accés als domicilis en cas de necessitat».

Directe