José Martí portarà al ple les obres demanades pels ajuntaments contra la despoblació

Un cop tinguen llum verda, els consistoris rebran el 50% del cost

El president de la Diputació Castelló, José Martí, ha informat de la finalització del termini de presentació de sol·licituds d’obres per part dels ajuntaments i mancomunitats de la província que s’executaran amb càrrec al pla #CastellóAvança, dotat amb 30 milions d’euros per a un període de dos anys. Es tracta d’un programa que en opinió de Martí «contribuirà a consolidar la tendència de fre al procés de despoblació que comencen a mostrar els indicadors poblacionals d’alguns municipis d’interior, ajudant a més a la generació d’economia i llocs de treball i incrementant de manera sensible el catàleg de serveis municipals».

Una vegada presentades les sol·licituds d’obres dels ajuntaments, l’equip de govern les elevarà al ple per a la seua aprovació. A partir d’aqueix moment els diferents municipis podran començar a remetre els projectes d’obres a l’oficina tècnica de la Diputació per a iniciar el procés de licitació després de l’obtenció de la supervisió favorable.

Quan que el ple aprove les sol·licituds d’obres, els ajuntaments rebran el 50% del seu import i el 50% restant una vegada realitzada la justificació definitiva. En conseqüència, encara que #CastellóAvança és un pla que es pot executar en dos anys, els qui realitzen la justificació en 2022 podran rebre el segon pagament al començament de 2023.

José Martí està convençut que estem davant un pla que «redundarà en la millora de la qualitat de vida de les persones que resideixen en les poblacions d’interior, les alcaldesses i els alcaldes del qual no sols han optat per renovar la urbanització i renovació de carrers i places, sinó que també han realitzat una decidida aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat a l’hora d’escometre la millora d’infraestructures i construir o renovar instal·lacions esportives com a gimnasos, piscines o pistes de pàdel.

Fons de Cooperació

El president recorda que l’estratègia de la Diputació passa per prestar la màxima col·laboració als ajuntaments dels pobles xicotets, que «cada dia estan millor cures». En aquest sentit, ha incidit en què «no sols ens esforcem perquè tinguen més serveis, també perquè puguen mantindre’ls», Per aquesta raó «enguany aportem 15 milions a través del Fons de Cooperació Municipal, perquè cada ajuntament, en l’exercici de la seua majoria d’edat i poder de decisió, destine els fons que els corresponen a allò que consideren oportú». Martí recorda que «a més, hem introduït factors de discriminació positiva a favor dels xicotets pobles».

És important destacar que encara que l’aportació de la Diputació al Fons en 2022 serà de 15 milions d’euros, els ajuntaments de la província es repartiran un total de 21 milions amb els 6 que aporta la Generalitat Valenciana.

Directe