Ximo Puig demana, pel 25 d’Abril, un finançament i una fiscalitat justa

"El poble valencià no consentirà noves desfetes" com la de la Batalla d'Almansa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una declaració institucional este dilluns amb motiu del 25 d’Abril, data en la que es recorda la Batalla d’Almansa. Puig ha fet una reivindicació d’un finançament just, d’una descentralització eficient de l’Estat i d’una fiscalitat justa, coincidint amb el 25 d’Abril, i ha assegurat que el poble valencià no consentirà “noves desfetes”.

En la seua intervenció ha recordat els fets que propiciaren aquella batalla fa ara 315 anys. “Milers de morts, de ferits, de presoners. Les institucions forals perdudes. Les llibertats anulades. La llengua prohibida”, ha rememorat el president. A més, ha lamentat que “a Europa torna la guerra, la barbàrie, la destrucció, amb noves batalles en altres planures”. “I de nou, un mateix error: Cap idea justifica el sacrifici d’una vida”, ha remarcat.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

“Avui, 25 d’abril, a punt de cel·lebrar els 40 anys d’autogovern recuperat, reivindique el nostre model de convivència en la diversitat: Sense dogmes ni renúncies, amb lleialtat als orígens i eixamplant horitzons i orgullosos d’una terra, d’una cultura, d’una llarga Història de 8 segles junts”, ha afirmat el president.

Ximo Puig ha assenyalat que tres segles després “d’una desfeta de la que ens vam alçar,  defensem i defensarem tot allò que mereixem com a valencians: El finançament just. La descentralització eficient de l’Estat. Una fiscalitat justa”.

“Hui, com cada any, els valencians fem memòria, memòria per a un futur més just”, ha conclós el president tot i assegurant que el poble valencià no consentirà “noves desfetes” com les d’aquell 25 d’Abril de 1707.

Directe