Benicarló presenta un pressupost de més de 30 milions d’euros per al 2022

Els comptes de 2022 augmenten un 4% respecte del pressupost anterior

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, han presentat avui els detalls del Pressupost General de l’Ajuntament per al 2022. Un pressupost «continuista —ha dit l’alcaldessa— i que cobreix totes les necessitats en l’àmbit social».

Els comptes, que es debatran en el Ple extraordinari que se celebrarà demà dimarts, ascendeixen a 30,1 milions d’euros, un 4% més que l’exercici anterior. En aquest sentit, tant l’alcaldessa com el regidor han volgut remarcar que «l’increment no es deu a una pujada de la càrrega impositiva, que continua congelada, sinó a l’augment de les aportacions de les diferents administracions, tant l’estatal com autonòmica i la provincial».

Més de 2,5 milions
per a inversions

El capítol d’inversions suma enguany més de 2,5 milions d’euros, que aniran destinats, en gran part, a projectes finançats pels fons europeus a través de l’estratègia EDUSI. En aquest sentit, la partida inclou projectes com la Via Litoral, la senyalització turística de Benicarló, l’adquisició d’equips informàtics o diferents projectes relacionats amb la cultura i el patrimoni: l’excavació de la necròpolis del Puig de la Nau, la museïtzació del jaciment del Mas de Fabra, la digitalització de peces arqueològiques o la creació d’una web pròpia per al Mucbe.

Fora de l’àmbit de l’EDUSI, les inversions també inclouran l’adequació de l’entorn del Mercat (finançada amb el suport de la Diputació i la Generalitat), l’asfaltat de vies públiques, la renovació de parcs infantils, la millora d’instal·lacions esportives o la creació del Museu Faller, que coincidirà amb la celebració dels 50 anys de les Falles de Benicarló.

En l’àmbit turístic, també es renovaran les casetes de socorrisme de les platges, mentre que en l’àmbit del Desenvolupament Local, es continuarà apostant per subvencionar els projectes de les associacions empresarials de Benicarló.

Pel que fa a les despeses, el capítol 1 (personal) puja més de 10 milions d’euros mentre que el capítol 2 (despesa corrent) suma 10,8 milions d’euros, que es destinaran majoritàriament a la recollida de residus, neteja d’edificis, jardineria o despesa energètica.

Dels 30,1 milions del Pressupost, 3,9 milions corresponen als comptes de l’OACSE, que gestiona 5 centres assistencials: el Geriàtric Sant Bartomeu, la Residència Sant Francesc, la Residència El Collet, el Centre de Dia Nou d’Octubre i el Centre de Dia El Collet.

Directe