José Martí advoca per ser autosuficients i deixar de dependre del gas

El president de la Diputació vol accelerar la transició energètica

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha qualificat «d’inajornable» la transició energètica cap a la descarbonització i que aquest procés siga «àgil perquè el temps per a aturar el canvi climàtic corre a la nostra contra i els sectors econòmics ho reclamen per a ser més productius». Aquesta fèrria defensa de Martí a les energies verdes ha centrat el seu discurs de benvinguda del quart fòrum Vigilancer, que ha reunit avui a Castelló centenars de participants – tant presencials com connectats ‘on line’- baix la missió de reinventar la indústria provincial fent-la més sostenible i baixa en carboni.

José Martí ha assenyalat que «en un context tan difícil com el que vivim, amb els preus energètics desorbitats, és més important que mai accelerar la transició cap a nous models de producció d’energia més verds i competitius». El president de la Diputació es referia així a la pujada dels costos de producció per l’encariment de la llum i de les matèries primes, reflexionant que cal mirar més «cap a l’autosuficiència i deixar de dependre de subministres exteriors». El president pretén que la transició energètica «es convertisca en un pilar del desenvolupament sostenible del sector ceràmic».

Acompanyat per la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el responsable de la Unitat d’Intel·ligència Competitiva de l’ITC, Vicente Lázaro, Martí ha aplaudit que s’òbriguen «a casa nostra» espais de debat i de formació de qualitat «que ens marquen el camí cap a un futur sostenible». En aquest sentit ha remarcat «l’alta capacitat dels ponents per a animar el sector a emprendre accions adreçades a la descarbonització i a les energies verdes». Per això ha emfatitzat que «la ruta ens ha de portar primer a un model híbrid temporal amb el que anar reduint la dependència energètica del gas i la gasolina».

Així mateix, José Martí ha animat tothom a seguir invertint en investigació i apostant per la innovació perquè, al seu parer, «són les millors garanties per a afrontar el futur amb confiança».

El president ha agraït l’ITC la seua col·laboració per a desenvolupar la ferramenta de seguiment competitiu Vigilancer, que ja compta amb més d’un miler de subscriptors. «Amb Vigilancer teniu una aliada més en la vostra tasca, sondejant l’entorn i proposant alternatives per a seguir sent líders en producció de material ceràmic en Europa».

Directe