S’estudien ajudes a les empreses col·laboradores de ‘Castelló Sènior’

S'han incorporat 609.000 euros per fer front a l'increment de costos energètics

El Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ha decidit per unanimitat deixar sobre la taula l’aprovació de les bases reguladores de les places del programa de vacances per a persones majors ‘Castelló Sènior’ a desenvolupar en la temporada 2022-2023, en el qual la Diputació de Castelló inverteix anualment 1,2 milions d’euros. És una decisió que s’adopta de manera provisional amb l’objectiu d’estudiar per la via d’urgència possibles compensacions a les empreses col·laboradores del programa davant l’increment de despeses que estan patint per la pujada dels costos energètics i la inflació.

Segons ha explicat el president de la Diputació a la finalització de la sessió, «no es tracta de suspendre el programa, sinó d’una ajornament que no volguérem que fora més enllà de quinze dies, perquè al maig puguen iniciar-se els viatges». Martí ha assenyalat que «és una evidència que «tot el que està passant a nivell mundial està originant un increment de costos en el sector i creiem convenient l’estudi de possibles mesures que sense modificar les bases que s’ajusten a la licitació vigent, puguen afavorir al sector».

El Consell ha aprovat la incorporació d’un romanent de 609.773,85 euros al pressupost del Patronat per a 2022, elevant-lo fins a 8.718.413,34 euros. D’aquesta manera es podrà activar una línia d’ajudes al sector de l’oci nocturn, un dels més afectats per la pandèmia, així com organitzar un gran esdeveniment gastronòmic per a la promoció turística dels productes de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’. A les ajudes al sector de l’oci nocturn es destinaran 400.000 euros i a l’esdeveniment gastronòmic 200.000 euros. El romanent també permetrà subvencionar amb 9.763,85 euros el congrés de turisme Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló.

La realització d’un gran acte gastronòmic respon a la línia estratègica del Patronat de potenciar l’oferta culinària de la província i els productes de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’.

Aprovació
de bases

El Consell Plenari d’ha aprovat a més les bases per les quals es regiran les ajudes per a l’organització d’actes de difusió i creació d’oferta turística per part d’entitats i associacions sense ànim de lucre, per a la qual s’ha contemplat una partida de 250.000 euros.

També s’ha procedit a l’aprovació de les bases de subvencions per a l’organització esdeveniments gastronòmics vinculats a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’.

Directe