Peníscola celebrarà aquest dijous el Ple sobre l’estat del municipi

La sessió extraordinària servirà per a rendir comptes després de superar l'equador del mandat

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha anunciat la celebració aquest pròxim dijous dia 7 d’abril, a les 19h, del debat sobre l’estat del municipi. Els grups municipals disposaran de torn d’intervenció i rèplica, la distribució temporal de la qual està aprovada en la mateixa Junta de Portaveus, i no tindran cap mena d’acotació ni indicació de blocs temàtics. “Podran tractar els temes que els semblen més oportuns i de major interés per als ciutadans, amb total transparència” ha assegurat l’alcalde.

Martínez ha destacat la “vocació participativa” de la convocatòria i el seu objectiu “d’avaluar i rendir comptes sobre els dos primers anys i mig de mandat, així com plantejar i debatre sobre els reptes del pròxim fins a les eleccions de la primavera que ve”.

“En el nostre contracte amb els ciutadans ens comprometem a posar llum i taquígrafs a tot el que fem, la qual cosa cobra especial importància en uns anys en què la pandèmia ha marcat també la gestió municipal” ha indicat el primer edil.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM),
“garant de participació i transparència”

La possibilitat de la celebració d’aquest debat està contemplada en el Reglament Orgànic Municipal que es va aprovar en el passat mandat, durant el qual es va celebrar el primer d’aquesta mena de debats públics.

El nou ROM “millorava substancialment els drets d’informació i participació respecte al ROF pel qual ens regíem amb anterioritat” ha insistit l’alcalde, perquè inclou la possibilitat de comptar amb consultes ciutadanes en els plens, redueix els temps de resposta a aquestes, i estableix la possibilitat de convocar aquests debats, entre altres qüestions.

Directe