La rehabilitació del Barranquet aporta 3.700 m2 més d’espai verd per a Benicarló

S’ha millorat l’entorn i l’accessibilitat a la platja canina

Benicarló ha guanyat 3.700 metres quadrats més d’espai verd per a la ciutadania. La rehabilitació del parc del Barranquet, una zona ubicada a la vora de la desembocadura de la rambla d’Alcalà, a tocar del pàrquing d’autocaravanes, ha millorat notablement la qualitat ambiental de la zona i incrementarà el nombre d’usuaris de l’espai, tant per part del veïnat de l’entorn com de la població en general.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, responsable de l’actuació, han visitat la zona i han destacat la millora que s’ha produït, tant de l’entorn com de l’accessibilitat.

«La creació d’espais verds és sempre una de les demandes més votades en els pressupostos participatius», ha recordat l’alcaldessa, que ha insistit en què «l’existència de parcs i jardins fa que les ciutats siguen més amables i sostenibles, afavoreixen la convivència i ens permeten disfrutar més de la nostra climatologia».

En aquest sentit, Xaro Miralles ha destacat que els 3.700 metres quadrats d’aquest nou espai verd juntament amb els 3.000 metres quadrats del nou Parc de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i l’espai verd de la zona de la Petanca sumen quasi 10.000 metres quadrats de nous espais verds per a la ciutadania».

Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient ha subratllat que «totes les actuacions s’han dut a terme d’acord amb el criteri de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), que ha determinat el tipus de vegetació i la ubicació de les passarel·les».

Així, s’han plantat tamarindes, deixant suficient espai lliure en cas d’avingudes d’aigua per tal que l’aigua puga fluir amb normalitat cap al mar, i s’ha adequat una zona amb margallons i plantes aromàtiques amb la col·laboració del taller d’ocupació Et Formem.

Tot l’espai, tal i com ha detallat la regidora, compta amb sistema centralitzat de reg per degoteig per a garantir la supervivència de la vegetació.

Pel que fa al mobiliari, la regidora ha dit que «en breu s’instal·laran més papereres i per al pròxim pressupost s’inclouran bancs i taules per a facilitar el descans dels visitants».

«Aquesta actuació i altres que van en aquesta mateixa línia —ha remarcat Filo Agut— ens porten cap a un projecte de ciutat més verda i ens permeten seguir avançant en el compliment dels objectius de l’Agenda 2030».

El pressupost total de l’actuació ha estat de 47.974,75 euros, IVA inclòs.

Directe