El portal de dades de la Diputació inclou dels caixers antidespoblament

Aporta informació sobre els 52 caixers que s'instal·laran en municipis menuts

El caixer automàtic de Vallibona, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló, en la seua actuació per a l’impuls d’iniciatives i accions contra la despoblació de municipis de l’interior de la província, ha publicat el ‘dataset’ titulat “Caixers automàtics contra la despoblació” que figura en el seu portal de dades obertes.

Es tracta d’una ‘dataset’ que està compost per la relació de 52 municipis que són objecte d’atenció per part de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), en la seua estratègia per a aconseguir l’equilibri territorial i treballar conjuntament amb les diferents administracions públiques per a frenar el fenomen de la despoblació i evitar l’exclusió financera que pateixen molts d’aquests municipis.

En aqueix ‘dataset’ figura la relació dels 52 caixers automàtics previstos, que es corresponen amb altres tants municipis castellonencs de l’interior de la nostra província. Els caixers van entrant en funcionament de manera gradual, per a estar tots completament operatius a la fi d’abril de 2022.

Directe