El Ple demana a la Generalitat la delegació de competències per a construir el CEIP número 5

El pressupost total de l’actuació suma 5,7 milions d’euros.

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Generalitat la delegació de competències per a la construcció del nou centre d’educació infantil i primària que s’ha de construir als terrenys dotacionals de la UA7 (entre els carrers del Puig de la Nau i de Vinaròs).

Aquest és un pas previ necessari per a què la Conselleria d’Educació autoritze l’Ajuntament a assumir tota la tramitació per a la construcció de l’escola i puga licitar, primer, la redacció del projecte i, posteriorment, l’execució de les obres.

La sol·licitud de la delegació de competències s’ha realitzat d’acord amb l’avantprojecte de construcció del centre, el document que defineix i valora les obres necessàries per a dur a terme la previsió de costos de les obres i, per tant, la seua inclusió en el Pla Edificant (Pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius) de la Conselleria d’Educació.

Tal i com s’indica en l’avantprojecte, la parcel·la on es construirà el centre té una superfície de 5.523 metres quadrats i el pressupost total de l’actuació sumarà 5,7 milions d’euros. D’aquest pressupost total, està prevista una inversió de 192.999 euros per al 2022 en concepte de redacció del projecte d’execució, i 5,5 milions d’euros per als anys 2023 i 2024 per a l’execució de les obres.

El centre —el número 5 de Benicarló— comptarà amb una línia ampliable a dos, amb tres unitats d’educació infantil i 6 unitats de primària.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha constatat que «Benicarló necessita una nova escola perquè les ràtios a les escoles públiques estan trencades de fa anys i cada curs necessitem aules noves atés que el nombre d’alumnes creix sense parar».

L’alcaldessa ha recordat que «ha estat la Conselleria qui, en vista dels números, ha decidit que fa falta una nova escola a Benicarló» i s’ha mostrat convençuda que «els diners invertits en infraestructures educatives sempre son diners ben invertits».

Xaro Miralles ha anunciat que «en les properes setmanes tindrem també la memòria valorada per a dur a terme les actuacions a l’IES Ramón Cid i l’IES Joan Coromines».

Directe