Morella inicia el procés per a presentar projectes de rehabilitació d’habitatges

Aquestos formaran part d’un nou pla per a optar a un programa d’ajudes similar al ja conegut ARRUR i l’Oficina de Vivenda prestarà assessorament

L’ajuntament de Morella inicia un nou procés perquè les persones que hagen previst o estiguen rehabilitant les seues vivendes, traslladen els projectes al consistori i incloure’ls en la sol·licitud per a optar a un nou pla similar a la ja coneguda Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana i Rural (ARRUR). Aquesta convocatòria té l’objectiu de presentar la ciutat en les noves ajudes que publicarà la Generalitat Valenciana (GVA) en les pròximes setmanes per a la rehabilitació de vivendes en el nucli urbà de la ciutat. També s’avaluarà la possibilitat de presentar projectes en altres zones amb noves àrees de rehabilitació si hi ha suficients persones interessades.

Així, el consistori fa una crida a les persones interessades que tinguen projectes d’aquestes característiques i presentar el programa complet a la convocatòria de concurrència competitiva de la GVA. Aquesta és una interessant oportunitat per a rebre ajudes importants “ja que les experiències que hem tingut fins ara són molt positives” ha comentat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

A més, Rhamsés ha destacat que “les ajudes de l’ARRUR han sigut molt importants en convocatòries anteriors i s’han rehabilitat quasi 40 vivendes dins del nucli històric de Morella”. L’edil ha explicat que “està previst que en les pròximes setmanes es publiquen noves ajudes amb la mateixa finalitat i fem una crida a la gent que tinga projectes en marxa o previsió de fer-los, que ens els trasllade per a optar a aquestes ajudes” i ha afegit que “des de l’Oficina de Vivenda s’oferirà assessorament i informació sobre les característiques d’aquestes subvencions”.

Les ajudes de l’ARRUR es van destinar a 15 projectes de rehabilitació de vivendes, així com la reurbanització del carrer Alt de Sant Francesc en la seua primera convocatòria. En la segona van ser 19 projectes en habitatges i la reurbanització del carrer Zaporta.

“Recuperem Llars”

L’ajuntament de Morella ha iniciat un procés d’adquisició de vivendes i compta amb una oferta que permetrà tindre una nova vivenda de propietat municipal. Amb aquesta, el consistori s’acollirà al pla d’ajudes de la Generalitat Valenciana Recuperem Llars, el qual permet adquirir i reformar vivendes per a destinar-les a ús social. “Continuarem treballant en eixa línia i adquirir-ne més en posteriors concursos que puguem traure” ha remarcat l’alcalde.

Directe