El temporal de pluja i vent deixa més de 30 eixides dels Bombers

Es mantenen mobilitzats tots els operaris de per la previsió meteorològica

El temporal de pluja i vent deixa més de 30 eixides dels Bombers
Una intervenció dels Bombers a les comarques del sud

El Consorci Provincial de Bombers ha registrat en el que portem de setmana més d’una trentena d’eixides d’emergència davant l’episodi de fortes pluges que afecta la província de Castelló. Segons ha informat el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, l’ens depenent de la Diputació manté mobilitzats tots els efectius tots els equips de bombers per a actuar en cas que fora necessari “atés a les previsions que indiquen majors precipitacions per als pròxims dies”.

Les comarques del centre i sud de Castelló són les que més atenció han precisat dels bombers. En especial, la Plana en tot el seu conjunt i la Serra d’Espadà, on s’ha registrat aquesta mateixa setmana el rècord històric de precipitacions en 24 hores en territori castellonenc (Eslida, amb més de 400 litres per metre quadrat).

Les actuacions més destacades s’han produït la nit del 21 al 22 de març a Moncofa degut al desbordament, en el seu tram final, del riu Belcaire i la supervisió del riu Anna al seu pas per Borriana. Els mateixos dies també s’han comptabilitzat eixides, a banda dels municipis esmentats, a Vila-real, Eslida i Llucena per a extreure aigua de baixos.

La persistent i històrica pluja, afortunadament, no ha deixat cap víctima però sí imatges que feia anys que no es veien a les comarques de Castelló, amb rius i barrancs plens d’aigua i força.

En el seu balanç del que portem de temporal, Ibáñez ha destacat que s’han produït set rescats a Azuébar, Xodos, Eslida i Onda. La majoria corresponen a persones atrapades en masos o als seus llocs treball per la crescuda dels rius. Cridanera és l’actuació en què un home amb mobilitat reduïda s’havia queda retés a la carretera i un bomber va fer nit amb ell fins que va ser possible travessar el barranc per a tornar-lo a casa.

Els operaris del Consorci de Bombers també han actuat a Eslida, Artana, Onda i Suera per a retirar arbres caiguts per la força del vent. A banda, s’ha intervingut en sis municipis per despreniments en edificis i per a la revisió d’estructures i façanes. És el cas de Borriana, Segorbe, Ayódar, Vila-real, Onda, Suera i Sant Mateu.

Consells front
a les fortes pluges

Les previsions meteorològiques pronostiquen que les pluges, ocasionalment intenses, continuaran durant tot el cap de setmana. El responsable de Bombers de la Diputació ha aconsellat la població que s’informe de l’estat de les carreteres abans d’agafar el vehicle, evitar propagar rumors o informacions falses, allunyar-se de les riberes de rius i barrancs i revisar i netejar les canalitzacions i baixants de casa.

Directe