Ximo Puig diu que cal “parar com sigue el creixement dels preus energètics”

Ximo Puig demanarà al Govern central mesures de suport als sectors productius i a les famílies

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el Consell traslladarà aquest dimecres en el document que remetrà al Govern central la necessitat d’actuar contra l’increment dels preus de l’energia i d’incorporar en el Pla Nacional de Resposta a l’Impacte de la Guerra a Ucraïna mesures específiques de suport als sectors productius valencians, especialment als més afectats, i a les famílies.

El responsable de la Generalitat ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb representants de la patronal i dels sindicats per a abordar la resposta econòmica i social davant la crisi derivada per la invasió d’Ucraïna.

Ximo Puig ha subratllat que la reunió ha permès fixar la “posició comuna” d’Administració i agents socials “en aquest moment tan crític d’emergència energètica”, amb la presentació de propostes que han de formar part del pla estatal de resposta a la crisi.

Referent a això, el president ha assenyalat que el document que ultima la Generalitat amb les necessitats específiques de l’economia valenciana es pronunciarà sobre la necessitat de “parar com sigue el creixement dels preus energètics” i de buscar mesures per a fer costat als sectors més afectats, entre els quals s’inclourà, ha precisat, també a la pesca, així com també accions per a ajudar a les famílies.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

El president ha indicat també que s’està treballant en les mesures estructurals que afavoriran la implantació de les energies renovables amb l’objectiu d’aconseguir una sobirania energètica en la Comunitat Valenciana abans que acabi l’actual dècada.

Mesures de
la Generalitat

A més, ha explicat que les mesures específiques de la Generalitat en suport dels sectors productius estaran vinculades a les que s’adopten per la Comissió Europea com pel Govern d’Espanya, complementant-les. En aquest sentit, el president ha destacat que el Govern compta amb el suport de la Generalitat i dels agents socials valencians per a defensar a Brussel·les mesures de control i rebaixa del cost de l’energia.

“El que necessitem és que Europa digue amb tota rotunditat que farà tot el que sigui necessari per a salvar la indústria i les famílies europees, i, per a això, el Govern compta no sols amb el suport de la Generalitat, sinó també amb el dels agents econòmics i socials de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el president.

El president ha avançat, així mateix, que, dins d’aquesta voluntat d’avançar cap a la sostenibilitat en el consum d’energia, la Generalitat elaborarà un pla d’eficiència energètica en l’Administració pública per a estalviar en l’ús de l’electricitat.

En la reunió celebrada en el Palau de la Generalitat ha participat el president de CEV, Salvador Navarro; la secretària general de CCOO-PV, Ana García, i el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez. Així mateix, han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Directe