Benicarló estudia totes les possibilitats per a reobrir la Piscina Municipal

Es baralla que siga l'ajuntament qui faigue les obres

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Esports, Fernando Jovaní, han explicat avui la situació en què es troba el procés de reobertura de la Piscina Municipal després que la segona licitació haja quedat deserta perquè l’empresa proposada per a l’adjudicació no va presentar la documentació necessària per a formalitzar l’adjudicació definitiva.

«Estem treballant sense descans per buscar la millor solució —ha dit l’alcaldessa— i estem estudiant, de la mà dels tècnics jurídics, totes les possibilitats legals per a reobrir la piscina el més prompte possible». Xaro Miralles ha assenyalat que «en els pròxims dies, probablement aquesta mateixa setmana, prendrem una determinació». En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que una de les possibles solucions seria optar per un procediment obert urgent o apostar per l’execució de les obres a càrrec de l’Ajuntament i la posterior concessió de serveis.

«Vam optar des del primer moment per la licitació perquè era el procediment més ràpid per a reobrir la piscina però ara ens hem de replantejar la situació i apostar per aquella solució que ens permeta reobrir amb totes les garanties legals i en les millors condicions per als usuaris i usuàries de la piscina».

Per la seua banda, el regidor d’Esports ha assenyalat que «tots els dies tenim contactes amb empreses i tècnics jurídics que ens assessoren sobre les diferents solucions». Fernando Jovaní ha assegurat que «la voluntat de l’equip de govern no és una altra que obrir la piscina» i ha recordat que «una de les prioritats des del primer dia ha estat la defensa de les 22 persones treballadores que treballaven a la piscina quan es van tancar les instal·lacions a causa de la pandèmia».

Tant l’alcaldessa com el regidor han reconegut que «la solució és complexa perquè la situació actual [en referència a la post-pandèmia i al conflicte bèl·lic], afecta a la capacitat inversora de les empreses i dibuixa un futur incert, sobretot a nivell de despesa energètica, que dificulta la viabilitat de les empreses que podrien optar a la gestió de la piscina».

Directe