La Generalitat col·laborarà amb Ucraïna per registrar els refugiats

Ximo Puig anuncia un acord amb la representació diplomàtica en la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acordat amb el cònsol honorari d’Ucraïna en la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, establir una línia de col·laboració per a facilitar el registre consular de les persones que arriben a la Comunitat Valenciana fugint de la guerra.

Així ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut en el Palau de la Generalitat amb el representant diplomàtic, en la qual també ha participat el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

El president ha subratllat que la Generalitat es coordinarà amb les autoritats consulars per a facilitar aquest registre i que el farà especialment en aquelles comarques amb major presència de persones que provenen d’Ucraïna.

Tal com ha subratllat, el tràmit burocràtic del registre consular és important perquè les facilitats d’integració i les prestacions assistencials de tota mena, entre elles les de caràcter sanitari, educatiu i laboral, arribin als qui la necessiten. Per això, ha considerat prioritari coordinar esforços en aquesta direcció.

“Hi ha molts recursos disponibles, però hem de tenir aquesta connexió, que aquesta xarxa sigui potent” i que la comunicació es produeixi perquè “puguin arribar a les famílies”, ha assenyalat el president.

Puig ha garantit que la Generalitat continuarà treballant permanentment per a donar la màxima atenció a les persones que venen a la Comunitat i ha destacat també l'”esforç extraordinari” que està realitzant el Consolat en aquest sentit.

El responsable de la Generalitat ha assenyalat a més que el caràcter solidari de la Comunitat Valenciana s’aprecia en tota l’ajuda humanitària que s’està aportant per a enviar a la zona i que es canalitza a través dels centres logístics habilitats en les tres províncies.

Directe