El PP proposa un rescat energètic de fins a 1.000 euros a les famílies

La moció que es ports al ple també contempla1.500 euros per a les pimes

Jesús Lecha, en una imatge d’arxiu

El Partit Popular de Morella defensarà aquest dijous en ple una iniciativa “en defensa del teixit econòmic i social de la ciutat que alleuge a empreses i famílies enfront de l’infern energètic al qual estan sotmesos per les polítiques lesives del Govern de Pedro Sánchez”, expliquen els populars en una nota de premsa.

“La falta de gestió de Sánchez enfront d’una amenaça energètica que ha convertit en luxe encendre la calefacció, posar una rentadora o cuinar amb el forn, ens obliga, com a ajuntament, a habilitar mesures que protegeixin les nostres pime i als nostres ciutadans”. I aquí, explica Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, “és on ha d’actuar el consistori amb la reserva d’un fons econòmic que eviti convertir en vulnerables a tants veïns que en aquests moments estan passant-ho malament per a poder arribar a fi de mes”.

Segons Lecha, “Morella té pressupost suficient i ha de destinar-los a la seva població. I per això la nostra proposta planteja ajudar amb 1.500 euros a les pime, amb l’objectiu que puguen fer front als absurds costos energètics, i de fins a 1.000 euros per a les famílies, perquè no podem seguir de braços plegats mentre s’empobreixen”.

Aquestes dues accions clares han de venir finançades pels “importants ingressos que l’Ajuntament de Morella rep pels parcs eòlics i la subestació que estan instal·lats en el seu terme municipal”. “Seran benvinguts per famílies i empreses que desitgen poder pagar la factura de la llum sense haver de renunciar a obrir els negocis, o la compra d’aliments i medicaments, o encendre la calefacció”, ha explicat el regidor. I han d’arribar “per via d’urgència, de manera que els sol·licitants puguin rebre el 50% de l’ajuda en concepte de bestreta”.

Finalment, ha explicat Lecha, la distribució d’aquest fons per a les pime és fixa, mentre que entre les famílies es defineix per paràmetres de renda. De fins al 90% del cost energètic anual amb un límit de 1.000 euros per als aturats de llarga durada i receptors de pensions no contributives; de fins a 800 euros per a les rendes brutes inferiors a 15.000 euros/any; de fins a 600 euros per a les rendes brutes entre 15.000 i 20.000 euros/any; i de fins a 500 euros per a les rendes brutes entre 20.000 i 25.000 euros anuals.

Directe