Benicarló condemna a l’agressió de Rússia a Ucraïna

Amb una declaració institucional que s'aprovarà en ple

El Ple de l’Ajuntament de Benicarló aprovarà una declaració institucional de condemna a l’agressió de Rússia a Ucraïna en la pròxima sessió que tindrà lloc el 30 de març. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus, amb el vistiplau dels quatre partits que compten amb representació municipal: PSPV-PSOE, PP, Ciudadanos i Compromís.

La declaració posa de manifest que «davant la gravetat dels fets, la violació de la legalitat internacional, les morts de civils i personal militar i el risc d’empitjorament, demanem frenar aquesta invasió i reiterem la nostra solidaritat amb els pobles i el nostre compromís de col·laboració en les accions humanitàries per protegir el benestar de la població».

El text també constata que «l’Ajuntament s’ofereix a prestar tota l’ajuda i el refugi que calga per donar resposta a la vessant humanitària del conflicte, atenent la ciutadania ucraïnesa víctima d’aquesta agressió i donant suport a les empreses afectades».

«Benicarló —finalitza la moció— es compromet per la defensa de la pau i aposta pel dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides per posar fi al conflicte bèl·lic».

Atés que el 31 de març (últim dijous de mes) se celebrarà la processó de pujada del Crist de la Mar, el Ple s’ha traslladat al dimecres dia 30.

Directe