José Martí anima a donar diners a ONGs fiables per ajudar a Ucraïna

Les necessitats de roba estan cobertes i ara es demanen aliments no peribles, aigua i material de primers auxilis

José Martí anima a donar diners a ONGs fiables per ajudar a Ucraïna

El president de la Diputació de Castelló, José Martí; la vicepresidenta, Patricia Puerta; la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana, María Consuelo Angulo, i la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a la província de Castelló, Eva Redondo, han visitat a les 9.00 hores del matí de hui el cotxeró provincial de la pròpia Diputació, constituït com a centre logístic per a la recollida del material d’ajuda humanitària per a les víctimes i refugiats de la invasió russa d’Ucraïna.

A aquest gran magatzem de la institució provincial ja han començat a arribar enviaments procedents de diferents ajuntaments de la província, de fet, durant la visita de les autoritats ha arribat un xicotet camió completament ple, procedent de Els Ibarsos.

El president Martí ha mostrat la seua «emoció» com a alcalde d’un xicotet poble de la província de Castelló com Suera per la reacció del poble valencià que «respon a la guerra amb solidaritat, per a ajudar a un nació que ha sigut agredida i envaïda», alguna cosa que «en ple segle XXI no podem permetre».

No obstant això, també ha volgut recordar que en una situació com l’actual és molt important l’aportació directa a les Organitzacions No Governamentals (ONG) que actuen en la zona perquè «són uns diners que arriben de manera immediata i eficaç, permetent que aquestes associacions i entitats puguen comprar in situ i en temps real els productes que són més necessaris, sense la demora que comporta el transport a gran distància». Els interessats poden accedir a la relació d’ONGs fiables reconegudes per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament https://www.aecid.es/en/aecid, que també poden consultar en la web de la Generalitat Valenciana https://gvaoberta.gva.es/va/.

Sobre la idoneïtat de les aportacions econòmiques a ONGs també s’ha pronunciat la directora general Angulo, qui ha advertit que el conflicte bèl·lic es pot prolongar i és bo contribuir a sostindre les economies locals de la zona en conflicte i voltants.

La coordinació
de la Generalitat

La directora territorial de Presidència, Eva Redondo, ha explicat que la Generalitat Valenciana està coordinant el dispositiu de recollida de material i el seu trasllat a Ucraïna i els països fronterers en els quals estan les bases de les ONGs.

Ha explicat que el centre logístic de la província situat en el cotxeró de la Diputació està funcionant des de dilluns passat, i és el lloc al qual tots els ajuntaments de la província porten els productes que recullen en els seus municipis gràcies a la solidaritat d’associacions, particulars i empreses. Un material que arriba al cotxeró «totalment senyalitzat i paquetitzat, seguint les instruccions que s’estan donant des de Presidència de la Generalitat».

Redondo ha demanat a la població que evite aportar roba «perquè en aquests moments en aquest camp les necessitats estan cobertes» i ha sol·licitat que les donacions se centren en «aliments no peribles, aigua i material de primers auxilis».

Tant el president Martí, com la directora general Angulo i la directora territorial Redondo han agraït «l’emocionant resposta solidària dels ajuntaments i del conjunt del poble valencià», que el titular de la institució provincial ha estés als treballadors del Parc Mòbil de la Diputació, que «s’estan bolcant en aquesta campanya».

Directe