Els bombers ja tenen 17 nous efectius «al servei de la província»

Des de 2019 s'han destinat més de 5 milions d’euros en inversions per la modernització del Consorci

Els bombers ja tenen 17 nous efectius «al servei de la província»

La Diputació de Castelló ha formalitzat aquest dimarts en un senzill acte de benvinguda la incorporació de 17 nous efectius al cos provincial de Bombers. Amb aquest reforçament de la plantilla, la més gran de l’última dècada, es compleix un dels compromisos de govern assumits al juliol de 2019 pel president José Martí, la modernització del Consorci i la dotació de major personal per a millorar la resposta davant emergència.

José Martí ha presidit la cerimònia de nomenament, a la que també ha assistit el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i representants de la direcció del Consorci Provincial. Seguint el protocol establert, cadascun dels nous bombers ha rubricat la seua incorporació com a funcionaris de carrera de la Diputació de Castelló. Especialment emotiu ha estat el moment de la signatura i intervenció de Belén Aguirrezabálaga, l’única dona d’aquesta promoció. La nova bombera ha destacat que la seua benvinguda al Consorci coincidisca amb la commemoració del 8 de Març i ha reivindicat la capacitat de les dones per a ser el que vulguen ser sense cap barrera de gènere.

En el seu torn de paraula, Martí ha assenyalat que el major valor del Consorci Provincial de Bombers és el seu capital humà. «Sou el rostre de la valentia, la solidaritat i del compromís amb la societat», ha destacat, al torn que ha manifestat la intenció de l’equip de govern de seguir potenciant el servei de bombers amb més recursos, millors infraestructures i millors condicions laborals. «Centrem els nostres esforços en millorar la resposta davant emergències i incendis, invertint i esprement cada cèntim d’euro perquè la nostra població se senta segura i lliure de riscos i amenaces».

En el que portem de legislatura, l’equip de govern de la Diputació de Castelló ha culminat les obres de construcció del nou parc de bombers de Benassal, del Parc de Protecció Civil de l’Alcora i s’ha projectat una nova base d’operacions a Orpesa i la reforma del parc de la Plana Baixa, a Nules. Paral·lelament s’ha subministrat vestuari nou al personal i material d’última generació per a afrontar millor els perills. Tot això, traduït a diners, suma 5,4 milions d’euros en inversions des de 2019.

Cal destacar que les noves altes han lluït avui el seu nou vestuari corporatiu, que incorpora el nou emblema i nomenclatura del Consorci, que des d’ara serà conegut com Bombers de la Diputació de Castelló.

L’acte de benvinguda al nou equip de bombers també ha servit per a oficialitzar l’ascens de set efectius al rang de caporals. Junt a aquests canvis i les incorporacions, des de la direcció del Consorci es preveu continuar ampliant la plantilla amb tres nous llocs d’oficials, dos tècnics en gestió i contractació i un altre operador de comunicacions.

Directe