Diputació es coordinarà amb Govern i Generalitat per a l’acolliment de refugiats d’Ucraïna

José Martí trasllada la solidaritat de la província amb les víctimes durant una concentració

La Diputació de Castelló col·laborarà amb les administracions estatal i autonòmica en les actuacions que es dissenyen per a l’acolliment de persones refugiades procedents d’Ucraïna. Així ho ha manifestat el president José Martí, al final de la concentració de cinc minuts de silenci que s’ha realitzat a les dotze del mig dia a les portes de la institució provincial en la Plaça de les Aules, per a mostrar el rebuig de la institució a l’agressió militar russa a Ucraïna i en senyal de solidaritat amb la població del país agredit i amb les refugiades i refugiats que està originant el conflicte bèl·lic.

Sobre aquest tema ha assenyalat que «continuarem donant mostres de solidaritat des de la província de Castelló mentre Rússia no es retire de sòl ucraïnés i pare aquesta invasió i tot el que comporta quant a guerra, tristesa, dolor i sang per a la població civil i per al poble amic d’Ucraïna». Per tant, «estem amb ells i el continuarem estant, amb mostres de solidaritat que no són armades, sinó que tenen a veure amb la moral i l’ètica, el dret internacional i el rebuig més absolut a la invasió d’una nació a una altra».

La bandera
d’Ucraïna

La Diputació ha volgut fer visible la solidaritat provincial amb Ucraïna amb la col·locació en la façana de sengles lones amb els colors groc i blau representatius de la bandera d’aquest país i amb missatges a favor de la pau i en contra de la guerra.

La Diputació ha posat a la disposició de la Generalitat Valenciana les instal·lacions del cotxeró de l’avinguda de València, que serà el centre logístic al qual els ajuntaments de la província traslladaran els productes que els facen arribar les seues veïnes i veïns per a socórrer a les víctimes de la guerra.

A més, la institució està en contacte amb l’Associació d’Ucraïnesos de Castelló per a explorar vies de col·laboració després de la petició formulada per aquest col·lectiu per a organitzar el trasllat de refugiats en autobusos fins a aquesta província.

Directe