Diputació recolzarà econòmicament els plans d’igualtat de pobles menuts

Martí i Puerta lligen un manifest com a declaració institucional pel 8-M

El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, han traslladat a l’opinió pública el compromís de la institució de fer costat econòmicament als pobles de la província de menys de 10.000 habitants perquè puguen desenvolupar els seus plans municipals d’Igualtat. Ha sigut en el context de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en el qual la institució s’ha sumat al lema de l’ONU de ‘Igualtat de gènere hui per a un demà sostenible’.

Així s’ha posat de manifest en la lectura solemne del manifest que el president i la vicepresidenta han protagonitzat en l’hall del Palau Provincial amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. Un text que es correspon amb el de la Declaració Institucional aprovada en el ple del passat mes de febrer de manera unànime amb el suport dels quatre grups representats en la corporació provincial: PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. El president Martí ha reflexionat sobre la importància de commemorar una efemèride com la d’avui «per a reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones».

No només s’ha referit a la necessitat d’implementar polítiques a favor de la igualtat real entre homes i dones i per a l’erradicació de la violència sobre les dones, també ha subratllat que «resulta imprescindible que les institucions aporten els recursos suficients que els permeten posar en marxa les competències que tenen en aquests camps». Pel que respecta a la institució provincial , ha mostrat el seu compromís per a la «elaboració de polítiques d’igualtat tant específiques com transversals».

En termes similars s’ha pronunciat la vicepresidenta Puerta, qui s’ha referit al fet que la commemoració del 8 de març en el present exercici «ha de continuar amb l’objectiu de revertir tots els obstacles persistents i continuar treballant per una igualtat real i efectiva, justa amb les dones i que beneficie a totes les persones». Segons ha explicat, «són necessàries totes les alertes perquè els assoliments conquistats amb molt d’esforç durant anys no retrocedisquen».

Igualtat i
Sostenibilitat

Respecte a la celebració del 8-M en clau de Sostenibilitat, la vicepresidenta ha posat de manifest que «les dones són més vulnerables a l’impacte climàtic que els homes, ja que constitueixen la majoria de la població pobra del món i són més dependents dels recursos naturals que estan sota l’amenaça del canvi climàtic».

En aquest sentit, la responsable de l’àrea d’Igualtat s’ha referit a la necessitat de «reconéixer la contribució de les dones i les xiquetes de tot el món, que estan liderant els esforços de resposta, mitigació i adaptació al canvi climàtic per a construir un futur més sostenible per a totes les persones».

Segons ha expressat, «és essencial que les dones i les xiquetes tinguen veu i participen en peus d’igualtat en la presa de decisions relacionades amb el canvi climàtic perquè sense igualtat de gènere hui, el futur sostenible i igualitari continuarà estant fora del nostre abast».

Exposició
‘El Riure de les dones’

Una vegada conclosa la lectura del manifest s’ha procedit a la inauguració en el propi hall de l’exposició d’humor gràfic ‘El Riure de les dones’, de Diana Raznovich, escriptora i dramaturga argentina amb orígens familiars russos i austríacs, que va participar en 1986 a Buenos Aires en ‘Mitominas I. Un passeig a través dels mites’, un esdeveniment multidisciplinari considerat com la primera exposició feminista que es va realitzar en el Centre Cultural Ciutat de Buenos Aires.

L’exposició que pot veure’s en els baixos del Palau Provincial es compon d’una successió de vinyetes amb missatges del tenor de “Me gustaría que con un poquito de esfuerzo te fueras pareciendo cada vez más al Mariano que yo inventé’, “Me he ganado el derecho a bailar al compás de mis propios sonidos”, “¡¡De tanto pedir permiso olvidé lo que quería hacer!!” o “Tú eres para mi la madre que no he tenido, la hermana que me ha cuidado y la tía que me ha criado”.

Directe