Benicarló reivindica el seu patrimoni amb un llibre sobre l’arquitectura de l’aigua

La publicació recull una classificació i catalogació d’elements com aljubs, sénies, cisternes, cocons o basses

La Regidoria d’Agricultura ha editat un llibre que posa en valor el patrimoni hidràulic de Benicarló. Una obra que recull aquells elements arquitectònics relacionats amb l’agricultura i la ramaderia que encara es conserven a Benicarló i que ara, amb aquesta publicació, es documenten, es classifiquen i es posen en context.

«L’arquitectura de l’aigua a Benicarló» és un treball de fi de grau de l’arquitecta benicarlanda Marta López Marqués, on trobem referències a construccions com els aljubs, les sénies, les basses, els cocons, les cisternes o els dipòsits d’aigua.

«Gràcies a aquest treball —assenyala la regidora d’Agricultura, Inma Díaz—, tenim catalogats tots els elements del nostre patrimoni hidràulic i, d’alguna manera, queda constància de tota la riquesa arquitectònica i de la importància de l’aigua en un poble eminentment agrícola com Benicarló».

La regidora ha destacat que «per a la Regidoria d’Agricultura era una obligació editar aquest treball» i ha subratllat que es tracta d’una «publicació molt exhaustiva que contribuirà a la conservació del patrimoni agrícola de la nostra ciutat».

L’autora de l’obra ha detallat que «el treball pretén documentar aquests elements dignes d’estudi que estan en aquestes terres com a vestigis del passat». Marta López ha revelat l’intens procés d’investigació que ha seguit per a fer el treball i ha reconegut que «al final, el que importa és la història que hi ha darrere de cada element».

Directe